Graffiti Nails !

Har just målat naglarna med Cracked Effect. Ett vitt lack under och graffiti mönstret är i lila. Oerhört ballt. Trodde inte att det funkade men det gjorde det verkligen. Fy tusan så häftigt! Snyggaste kortaste naglarna i Piteå har jag nu. Hoppas dom växer ut snart! Ska ta en bild så ni får se, sjukt snyggt ;-) Jag köpte också budget varianten på Ica för 39 kronor istället för Isadora's som kostar 69 kronor.. Testa vettja!

Mitt År 2010

Troligtvis blev det här året det jobbigaste på länge. Det är mycket man gått igenom och det känns som att allt kommit på en och samma gång. I alla fall mellan väldigt små mellanrum.


En bra start på året kan jag inte säga att man fick. Det hela gick utförs ganska snabbt. En väldigt jobbig tid närmade sig och jag trodde aldrig att de skulle bli så jobbigt som det verkligen blev. Allt kom som en chock. Man var helt enkelt inte förberedd och tog förmodligen allting för givet. Något som man aldrig ska göra. Men jag är glad att jag har haft min storasyster. Hon har gett mig mycket styrka och många kloka ord på den här vägen. Och det är jag så otroligt tacksam över.

Det var också många som inte fanns vid min sida när jag som mest behövde det. Det var nästan ingen som orkade bry sig om att fråga hur det var utan de flesta ville bara höra rykten osv för att kunna skvallra. Det var väl då man insåg vem som brydde sig och vem som inte gjorde det. Efter en kommentar att jag ältade saker kring min pappa ändrade hela mitt synsätt. Hur kan någon tro att jag ältar de, jag lever ju för f*n i det?

Farmor blev mycket sjuk och det kom för mig som ännu en chock. Jag tycker inte alls hon är gammal och trodde väl att hon skulle finnas i mitt liv minst 20 år till. Menmen, man kan ha fel ibland... Hon är inte hundra procent frisk än men jag håller alla tummar och tår på att allt kommer att bli bättre och att hon får finnas i mitt liv i många år till, precis som jag trodde. Detsamma gäller mormor som senare under året också blev sjuk. Ännu en person som betyder så mycket för mig blev sjuk!! Men förhoppningsvis så har nu läkarna hittat problemet så jag hoppas att det går att fixa.

Jag fyllde 20 år i år. Inte det minsta roligt. Hipps Vipps blev man sjuk. Har aldrig haft så ont i hela mitt liv. Aldrig någonsin har jag varit så sjuk bortsett från när jag var liten och hade astma hela tiden. Fast jag tror det var bra att jag blev sjuk, på ett sätt. Jag fick ligga i en j*vla säng i en hel vecka, bland människor som passade upp mig hela tiden. Jag fick tid att fundera på massor med saker, varva ner och slappna av. Fast i själva verket låg jag bara och undrade när pappa skulle slå en pling........ Det var jobbigt och skrämmande. Som tur var gick det över.



Något jag är så otroligt tacksam och glad över är att Michael verkligen funnits vid min sida när allt varit som jobbigast. Han har nog fått ta mycket skit eftersom jag blir på väldigt dåligt och omöjligt humör när jag inte mår så bra. Det är han som gett mig de där kramarna och sagt att ''allt löser sig ska du se'' Sånt som man bara behöver höra när allt inte är så bra.. Sedan pysslade han om mig när jag kom från sjukhuset och var gudomlig. Han blir i alla fall världens bästa pojkvän 2010!! Och kärleken den blir bara starkare ;-)

Jag har jobbat och klarat mig själv från soc i flera månader. Sparade pengar från min egen lön har gjort det till verklighet. Har också insett att jag inte vill jobba inom handels utan med människor på ett annat sätt; genom att bli undersköterska. Det är min framtidsplan men förhoppningsvis kan jag en dag bli barnmorska!!

♥ Jag var på ett fantastiskt bröllop mellan Robert & Alexandra!

♣ Och jag fick en systemkamera av mamma & Kristofer !!!

Så vad händer 2011? Jag hatar tal som är ojämnt.
Men jag hoppas innerligt att det blir ett mer lugnt och harmoniskt år jämnfört med i år.
För jag orkar seriöst inte vara orolig och upp i 110 knyck hela tiden.

Ambitioner

Dag 29 – Mina ambitioner.

Det är att dela med mig till alla där ute om hur det är att vara barn till någon som inte är delaktig i ens liv. Såsom jag visat när jag medverkat i olika tv inslag. Det är min dröm att kunna jobba med sånt. Att hjälpa andra barn där ute och få dom att inse att man aldrig någonsin är ensam. Utan att det finns tusentals av oss här i Sverige. 

Jag vill också dela med mig och kunna prata om mobbing. 

Men det kan jag inte göra förens jag är starkare i mig själv. För skulle jag öppna mig nu skulle jag bara grina mig igenom allt. Så det får bli ambitioner för den senare delen i mitt liv ;-)

Miss U

Dag 28 – Det här saknar jag.

Ja egentligen är det väl inte så svårt för er att lista ut. För mig är idag och ofta nuförtiden den största saknaden min pappa. Jag skulle ju ljuga om jag sa något annat. Visst han finns ju här men inte på samma sätt, om ni förstår? Den saknaden kommer stå kvar så länge han inte finns i mitt liv så som han brukade..

FAVORIT

Dag 27 – Min favoritplats.

M A N J Ä R V - men speciellt under våren. Annars är det för kallt eller för varmt.

Rädslor

Dag 26 - Mina Rädslor.

Ja det finns väl rätt mycket man har och är rädd för. Förut när man åkte buss så var det alltid jobbigt. Jag fick ångest så fort jag satte mig på en buss. Jag brukar jämföra det som att gå upp på en scen också har man massor med åskådare.  Men det har gått över nu eftersom jag åker buss hela tiden. Man vänjer sig efter ett tag. Men är det någon som stirrar kan ni ge er på att jag verkligen glor tillbaks ;-)

Alkoholister på a-lags bänken har man väl också varit rädd för. Men det är jag inte längre. Däremot har jag aldrig tyckt om fulla människor och det är nog de som gjort att jag har blivit så rädd. Det är dock absolut ingenting att vara rädd över, för dom vill ingen illa. Dom vill ju bara sitta och dricka sin öl men sina kompisar. Dom bryr sig inte om folket runt i kring. Såvida de inte är pratglada förstås!

Min största rädsla nu är i alla fall att tappa någon jag älskar. Det är så många runt i kring mig som varit sjuk på sista tiden att man börjar fundera när smällen ska komma. Jag går ju alltid händelserna i förväg. Men sånt är livet. Gamla dör, nya föds...



EN STOR BESVIKELSE

Dags att uppdatera. Nu blir det Dag 25 som jag ändrat till ''Julafton''.
I år firade vi jul hos min morbror Leif. För första gången. Det var jättetrevligt till en början men en person förstörde hela kvällen genom att fälla världens kränkande kommentar om min tidigare skolgång. Min mamma såg inte till att jag fick byta skola för att jag inte var bra på matematik och den jäveln som ens kan säga en sådan sak är otroligt trög i hela huvudet. En person som jag för alltid har tappat förtroende till och som jag verkligen inte räknar till min familj längre.

Om du hade läst utredningen från Skolverket, suttit på möten tillsammans med min mamma som förövrigt vid ett tillfälle hade I & J vid sin sida, då hade du inte fällt kommentarer som  innebär att jag bytte skola för att jag är sämst i matematik.

Fast så här var det, jag var inte lika mycket värd som andra barn. En gång fick jag sätta mig i hallen och räkna matematik själv för att läraren inte ville att jag skulle störa dom andra barnen. Jag sa då inte ens ett ord, alla lärare har alltid sagt att jag är tystlåten och tar inte mycket plats. 

En dag skulle jag gå hem efter ett samtal med rektorn, som skrek så högt åt mig än min egen mamma aldrig gjort. Jag hamnade i chocktillstånd och visste inte vad jag skulle göra. Enligt henne var allting som hände på skolan endast mitt fel. Det kunde vara saker som jag inte ens varit med om, jag hade lika gärna kunnat ligga hemma sjuk men fick ändå skulden. Men jag fick inte gå hem. När mamma kommer och ska möta upp mig ser hon en kvinnlig lärare dra mig i armen uppför trappen mot min vilja.

Det är bara en del av vad som hänt. I nästan två år fick jag stå ut tills det beslutades att jag skulle byta skola. En av de som beslutade detta var en barnpsykolog på BUP och jag tror inte han hade fel. Jag tror inte jag satt där i förtvivlan och ljög, jag tror heller inte att mina nära & kära har läst papper från utredningen som inte stämmer. Och där står det framförallt inte att orsaken till att Evelina böt skola var pga att hon var dålig i matematik.

Tro mig, jag är jävligt dålig i matte men det har ingenting men saken att göra. Ska även understryka att min skoltid på Pitholm gick som en räls. Jag var precis som vilken ungdom som helst, kanske inte trivdes med alla lärare men vem gör det. Jag klarade även gymnasiet och fick sjuhelvetes bra betyg.

Men jag har lärt mycket av det här, att vuxna människor kan vara fruktansvärt elaka. Och det är precis vad den personen är som fällde denna kommentar. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag fick höra kommentaren. Om han visste hur mycket jag gått igenom och fått kämpa för att orka le efter det som hände. Om han visste hur jävla jobbigt det är att bli straffad för att ens föräldrar har gjort så mycket snedsteg i livet. Om han visste hur fan det är att bli anklagad för saker man aldrig gjort och inte kunna försvara sig.

Jag säger bara fyfan, vilket släkte man kommer ifrån!

B L O G G T O R K A !


Antar att jag har något som kallas nyårsfrid! Har varit makalöst snygg i mitt nya diadem under julhelgen. Har kommit hem till en sjuk Michael så jag har fullt upp :-) Må gått och god fortsättning tills jag anser att jag orkar uppdatera.

Mina känslor & jag

Dag 24 – Det här får mig att gråta.

I princip allting för är det någonting jag har problem med så är det verkligen tårkanalerna. Jag gråter för minsta lilla. Om någon säger något fint och betydelsefullt gråter jag. Om någon skriker till mig gråter jag (eller beror på vem det är) Men framförallt så gråter jag till film och tv. Det behöver inte ens vara en bra film. Och sitter jag och ser Extreme Home Makeover så är jag körd. Typiskt.. Jag antar att det är bra att man kan visa känslor men för mig går det verkligen till överdrift!

FEEL GOOD

Dag 23 - Det här får mig att må bättre!

Att jag har bestämt mig för att lägga onödig energi på människor som gör mig illa. Det har hjälpt otroligt mycket. Jag  går inte längre och funderar på vad som gick snett, vad man hade kunnat göra och varför det blev som de blev. När man slutar att vara i sörja, börjar man ju genast må bättre. Och så är det ju! 

Sedan mår jag riktigt bra när jag får umgås med vänner och familj. Och nu är det jul så det är många man är omringad av. Människor som jag älskar. Sedan har det varit många fikastunder på stan med vännerna senaste tiden och det är så mysigt, det mår man bra av!

GUCCI KRIGEN & I DET TYSTA ..

Idag har jag köpt julklappar - till mig själv. Nämligen två böcker, som jag tror är jättebra. Kände direkt att det var någonting som passade mig.



Titel:
GUCCI KRIGEN
Författare: JENNY GUCCI

Bakom modevärldens glamorösa fasad!

Bakom det glamorösa namnet Gucci döljer sig en familj med en historia av svek, avundsjuka och till och med mord. Nu avslöjar Jenny Gucci, en före detta "Guccifru", hur det var att leva i en av världens mäktigaste familjer.

Jenny mötte den karismatiske Paolo Gucci i Florens och nio månader senare var de gifta. Hon kastades in en värld av lyx som de flesta bara kan drömma om. Under tio år umgicks Jenny och Paolo med kungligheter och kändisar, semestrade på några av världens mest exklusiva platser och spenderade ofantliga summor på kläder och smycken. Men allt till ett högt pris - bakom modehusets glamorösa fasad dolde sig en familj som höll på att slitas sönder av rivalitet, girighet och interna strider.

Det var mot den bakgrunden som de mörkare sidorna av Paolos personlighet började träda fram.  När Jenny slutligen försökte göra sig fri från Paolo och familjens inflytande lämnade han henne hemlös och utblottad. En rättsprocess som skulle komma att vara i tio år tog sin början.


Titel: I DET TYSTA
Författare: VICKY JAGGER

I 18 år var Vicky Jaggers i sin brors våld. En sann och ovanlig berättelse om syskonincest.

När Vicky Jaggers var liten avgudade hon sin storebror David och han var också deras mors ögonsten. För modern var David ljuset i familjelyckan det perfektabarnet som inte kunde göra något fel. Men Vickys egen familjelycka och hennes barndom förbyttes mot mardröm när hennes bror brutalt våldtog henne upprepade gånger. Hon var tolv, han var sjutton.

Därefter förblev hon i hans våld. Hans viskade hot vid middagsbordet förlamade henne av skräck och höll henne tyst. Inte ens när hon upptäckte att hon var gravid och födde ett barn vågade hon säga något. Hon var övertygad om att ingen någonsin skulle tro henne.
I det tysta är en skakande sann berättelse om syskonincest och om att vara skrämd till tystnad, av sin egen bror. Idag är Vicky Jaggers 34 år och bor i Storbritannien med sin man och sina fyra barn.

Självklart får ni en bokrecension när jag läst ut dom. Har börjat på ''I det tysta'' och jag tror dessa böcker är superbra men verkligen hemska historier.

To Be Continued.

Det här upprör mig...

Dag 22 – Det här upprör mig.

Det är mycket som upprör mig. Verkligen. Men jag är ju en sån person som blir upprörd över ingenting. Fast mitt största irritationsmoment just nu är soc som ena dagen säger den andra saken och den andra dagen en annan sak.. Suck, skönt att man ska börja plugga till undersköterska snart så jag slipper att gå och få ekonomiskt stöd. Vill inte tillbaks diiiit! Det är så himla konstigt att någon som har samma tjänst och jobbar med samma sak kan säga två helt skilda saker, då undrar man ju vad som egentligen stämmer... Och vem som har koll :-)

ÖGONBLICK NUMMER TVÅ

Dag 21 – Ett annat ögonblick.

Min 20 års dag kommer jag aldrig att glömma, det är ju ett som är säkert. Dagen före kom jag hem från sjukhuset så det blev inte mycket till firande. Inte ens en tårtbit orkade jag äta. Men vatten och litE bröd har ju gett resultat, i alla fall på min kropp. Är väldigt tacksam att jag lärde mig dricka så bra mängder med vatten under den tiden på tal om ingenting! För hyn blir bättre och man blir sjukt mycket piggare av lite vatten..
I alla fall - till saken. Även om det blev tre veckor senare så var min födelsedagsfest verkligen lyckad. Himla härligt, första gången som allt gick som smort! Undra vad de kan bero på? :-) Det var ett riktigt bra ögonblick 30:e oktober!!




En riktigt vit jul!

Dag 20 – Den här månaden.
Är helt klart den bästa tiden på året! December månad, 1:a 2:a 3:dje och 4:e advent, åh vad mysigt! Tända ljus, plocka fram alla ljusstakar, stjärnor, dukar, julgardiner och tomtar. Även om det innebär stress för andra så är julen en fridfull tid för mig. En av de få månader jag kan varva ner, sitta vid de tända ljusen och dricka glögg i timmar.. Rimma på julklappar, klura ut vem som ska ha vilken klapp.... Visst är december och julen bara bäst?

Julen för mig har alltid handlat om kärlek, värme och umgås med släkten och familjen. Vi skrattar alltid. Och den enda som blir lite vinglig är troligtvis morfar. Annars är det aldrig någon som dricker sig full eller överhuvudtaget dricker alkohol. Jag är glad att mina julaftnar (stavning??) inte handlat om alkohol. Det har verkligen varit barnens tid i våran familj och för mig kommer det nog fortsätta vara så. Tycker att det är hemskt att vuxna super sig full samtidigt som dom firar jul med sina barn. Förstår inte de föräldrar som missunnar sina egna barn en lugn och fridfull jul. För det är något varje barn borde få. Tänk vad många i skrivande stund som har ont i magen för att dom vet att mamma & pappa kommer vara stupfull under julen... Nej huvva, alla tankar går till dessa barn nu under julen!



Någonting som jag ångrar..

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen, men jag har inte tid så här i juletid! Kommer att uppdatera alla fyra dagar jag missat nu på en gång!!

Dag 19 – Detta ångrar jag.

Det är inte mycket jag ångrar i mitt liv. Visst har jag gjort många misstag och inte varit guds bästa barn (för det finns ingen sån). Men jag anser att det misstag man begår lär man sig av. Om man inte skulle göra något fel någon gång så skulle man ju aldrig lära sig någonting. Det är nog faktiskt så att man blir en bättre människa av att göra fel för sedan kan man ju bara göra saker och ting bättre och på ett annat sätt!

Men någonting jag faktiskt ångrar är att jag slutat ta tag i mina problem, som jag har med mig själv. Jag låter bara klumpen i magen växa för det mesta. Jag ids inte lägga energi på mitt mående för jag orkar inte ta itu med saker som händer runt i kring mig just nu. Och jag vet själv att den där klumpen troligtvis har nått sitt mål snart. Den kan nog inte bli mycket större än vad den redan är. Så mitt nyårslöfte blir att försöka hitta upp en Al-Anon grupp någonstans i Piteå eller Luleå och sedan gå och prata med en sk, hjärnskrynklare. Det borde nog varje människa göra för det är inget fel att tömma sina tankar och känslor hos någon man inte känner. Det är mycket enklare, tro mig, jag vet!

J U L E F R I D

jävligt mongo och snedriven bild. men jag är nyklippt och håret är färgat. nu har jag julefrid!

AFTER WORK !

Har just skapat mig sju års olycka (eller är det 10?) genom att ha sönder spegeln i sovrummet. Jag säger bara lyckat Evelina! Det är också den enda spegeln som finns i den här lägenheten förutom den på toan.. De innebär också att jag bara kan spegla ansiktet och inte resten av kroppen.. Hur ska det gå? Tänk om man köper något nytt plagg och vill se hur man ser ut i det, då går det inte!! Nåja, slut på klagandet.

Tänkte inte uppdatera dag 18 eftersom jag i stort sett skrev om det igår. Så kan det va! Om ungefär en timme ska jag bege mig till stan och hälsa på farmor en stund innan det blir After Work med Esprit tjejerna ;-) Tre rätters, mums!

Förresten så finns Esprit Piteå Facebook nu, gå med
H Ä R

B I K B O K I S C O M M I N G T O T O W N

Snart är det alldeles strax dags för sängen. Imorgon väntar mycket att göra. Först och främst blir det att åka till vägledningscentrum (väldigt tidigt, får hoppas jag vaknar!) Sedan in till stan och fixa sig en klipptid, är verkligen på tiden. Tror jag kör hårt på en lugg den här gången. Men vi får se hur det slutar, ångrar mig ändå alltid efter att jag varit till frissan och då klipper jag aldrig mycket. Men mitt hår klipper jag nog aldrig av, när jag har fått så långt! Älskar det, förstår inte varför jag en gång varit helt klippt i page, nä aldrig mer, tacka vet jag långt hår !

Senare under dagen ska jag besöka nya BikBok som öppnade idag (eller i skrivande stund var det egentligen igår..) Om en vecka är det julaftonsmorgon, wiho!

Och grattis till Adde som fyllde hela 20+10 (30) år idag (igår), gamle man alltså !

You'll always be my hero, Even though you've lost your mind

Dag 17 – Mitt favoritminne

Ett favoritminne? Hm. Det blir svårt. Har man levt 20 år har man verkligen många minnen som man samlat ihop. Även om det finns många så kan jag nämna ett. Precis lika speciellt som studenten.

Första gången min pappa var på min födelsedag var just på min 18 årsdag. Det betydde väldigt mycket för mig och gjorde mig väldigt rörd och känsloladdad. När alla frågade hur dagen varit kände jag bara gråten i halsen, för jag kunde inte med ord beskriva hur lycklig jag var. Glömmer aldrig när pappa stiger in i lokalen och blickarna som min släkt gav blev ett minne för livet. Dom gapade rätt stort!



Vet inte riktigt hur många gånger jag lagt upp den här bilden, men jag älskar den så mycket.
Och pappa; you'll always be my hero, even though you've lost your mind

Dag 15 & 16

Dag 15 – Mina drömmar &
Dag 16 – Min första kyss

Jag har så många drömmar att jag inte vet vart jag ska börja. Min största dröm är väl att hitta ett jobb och tjäna mina egna pengar. För den här månaden går jag tillbaks till soc och det känns extra jobbigt. Men jag klarade trots allt att försörja mig själv april - december, det tycker jag är duktigt, allt tack vare eget sparande. Näst på min dröm lista är väl kanske att vidareutbilda mig först och främst till undersköterska. Förhoppningsvis kan jag bli barnmorska en dag men då får jag vara beredd på mycket pluggande :-) Sedan har jag nog drömmar som alla andra människor har om hus, bil & barn. Även om det är några år bort så längtar jag såklart dit! Barn är nog något som kommer komma först av allt, eftersom jag älskar barn. Vill bara ha ett jobb och fast inkomst först ..  Sitter just nu och hoppas att Linda får sin bebis idag eller i alla fall snart!!

Min första kyss kom jag inte ens ihåg. Alltså kan den inte ha varit så speciell eller värdefull för mig. Fast första kyssen jag fick av Michael den minns jag mycket väl och troligtvis glömmer jag den aldrig, haha, vilka minnen man kan ha!

Potatisbakelser deluxe i långpanna!

Första gången jag prövade på denna idag, mycket gott ;-)


Från Carola till Eminem .. !

Dag 14 - Musik jag tycker om.

Jag lyssnar väldigt mycket på musik och det har jag nog alltid gjort. Musik för mig är någonting att falla tillbaks på om man har det lite jobbigt. Det skingrar tankarna och man kan slappna av. För mig är det texter i musiken som jag fastnar för annars är det inget speciellt. Låtar som spelas på radion om och om igen tilltalar mig inte men det är för att de flesta är likadana och såklart spelas dom ju sönder när man hör dom igen och igen... Jag lyssnar mycket på svensk äldre musik. Tex som Mikael Wiehe, Björn Afzelius och många andra. Lasse Stefanz har jag nog lärt mig lyssna på tack vare farmor & pappa men vissa texter dom har tilltalar mig verkligen. Som yngre älskade jag Carola och hon var antagligen min största idol. Fortfarande är hon otroligt musikalisk, enligt mig. Eminem har också funnits länge i mina spellistor, sen tonåren och han är nog en av de bästa låt skrivarna jag vet. Sedan är jag svar för Christina Aguilera men hennes texter är inte alltid på topp. Tina Turner har också alltid varit maffig och cool! Här får ni några smakprover!

EMINEM


BJÖRN AFZELIUS


MELISSA HORN


LASSE STEFANZ

CAROLA

Veckans uppgifter!

Dag 13 - Den här veckan

Nu har vi äntligen kommit fram till dag tretton och på rätt dag dessutom! Ska verkligen försöka uppdatera och följa min lista. Men ibland ids man ju bara inte sitta vid datorn!

Skriver väl om kommande vecka som är redan imorgon. Ååh vad veckorna går fort. Tiden bara springer iväg nu när man blivit gammal. När man var liten gick ju tiden aldrig såhär fort. Men i alla fall så har jag inte så mycket planerat i veckan annat än pengar som ska fixas och möten som ska bokas. Har bestämt att ta tag i det där med att gå och prata med någon också, på riktigt nu! Känns som en bra grej..



Men veckan kommer att bli mer innehållsrik än vad den annars är. Förra veckan fick jag också mycket gjort i och för sig. Besökte arbetsförmedlingen för en ny handlingsplan, pratade med Tomas som är studievägledare men tyvärr kom jag inte fram till något speciellt måste fundera ett tag på det där med Historia A. Känns så himla dumt att man måste ta lån för en enda kurs på minimum 10 veckor. Det blir 10.000-15.000 i studielån, på en kurs! Näää, för dyrt, jag är för snål....!

ATT SAKNA EN STORASYSTER

Den här filmen tycker jag ni ska kolla på. Det är Michaels syster Therese som gjort den. Deras syster dog för 22 år sedan (årsdagen var i fredags) pga svår astma. Filmen väcker såå oerhört mycket känslor. Väldigt vacker och fin ! ♥ Kram på er alla syskon & föräldrar ♥

Bad update!

Ja det gick ju bra med uppdateringen här! Inte direkt.. Får väl börja ta igen det jag missat i min lista. Vi börjar med Dag 11 - Mina syskon & Dag 12 - I min handväska.

Mina syskon ♥
Jag har två syskon, en storasyster som heter Anna och en lillebror som heter Robin. Vi har bara samma pappa så i stort sett är vi bara ''halvsyskon''. Vi har inte växt upp tillsammans eftersom jag endast bott med min mamma. Med min storasyster umgås jag väldigt ofta men min lillebror träffar jag inte så ofta eftersom han bor hos en annan familj :-) Men då är det tur att internet finns, för då kan man i alla fall prata med varandra!


I min handväska
Använder väldigt sällan handväska och just nu finns det ingenting i den. Nuförtiden om jag använder den så har jag endast kameran där, eftersom jag inte hunnit fixa en kameraväska till den ännu :-)


Upp tidigt imorgon!

Strax väntar sängen, mamma skulle tydligen ringa och väcka mig eftersom hon ska skjutsa mormor till doktorn. Så jag får väl följa med om jag orkar stiga upp... Vad gör man inte för att träffa momma liksom ;-) Är ganska trött, ändå har jag legat i sängen större delen av dagen och kollat på Grey's. Älskar den serien, ändå är jag bara på season 2. Har även hunnit med Johns luciatåg och träffat storasyster under kvällen, mycket trevligt!

Imorgon blir det Luleå också förmodligen eftersom det vankas 60 års kalas. Sedan ska jag sätta mig ner och planera en 30 års fest som jag lovat hålla i! Men jag vet inte vart man ska börja, vem man ska bjuda, vart man ska va osv. Var en del som ville att det skulle infalla på nyår men vi får se hur det blir med den saken. Det kommer alltså bli fetfest absolut! Bara jag kommer på några kloka ideér ;-)

Dagens outfit är bara töntigt!

Nu har vi kommit till Dag 10 - det här hade jag på mig idag.


Och eftersom jag tycker det är riktigt töntigt att lägga ut kort på sin ''outfit'' så skippar jag helt enkelt det. För det är bara pinsamt. Jag har aldrig förstått grejen i vissas bloggar, varför ska man visa upp för hela världen vad man hade på sig under dagen? För att skylta vilket dyrt märke man har på jeansen eller att man har världens dyraste väska värd över 5000 pixlar. Nej seriöst, töntigt. Men Sverige är ju så, det ska skrytas om allt man äger och har..


Men istället får ni en söt bild på mitt syskonbarn John som hade luciatåg idag på skolan. Det är alltid så mysigt tycker jag att åka på julfester och höra alla barnen sjunga, det om någonting får man verkligen julkänsla av!


Min tro är inte kristen !

Dag 9, Min tro.

Som många säkert redan vet är jag inte speciellt troende, jag tror inte på Gud. Jag har växt upp på ett ställe där kristen tro är väldigt stark. Och jag har sett vad den kan göra med folk. Jag tycker det är upp till var och en vad man tror på men man behöver inte flagga med det. Framförallt behöver man ju inte tappa omdömet bara för att man säger sig vara kristen. Där jag växte upp hade det för vissa stigit dom åt huvudet. Så därifrån har jag min negativa syn på att vara troende. Som jag ser det har alla ett lika värde, alla människor som vandrar på detta runda klot. Så tänker inte vissa utan man är bara accepterad om man tycker likadant.

Men tro det eller ej, jag har en tro. En tro på att det finns någon eller något som man kan vända sig till när man har det svårt. Jag kallar det för en högre makt, du kanske kallar det för gud. Det är ingen specifik utan det är någon/något jag vänder mig till när jag anser att jag behöver hjälp. Jag tror på någonting, att det finns något som skyddar mig och som har gett mig ett öde till mitt liv. Denna högre makt vet precis vad jag ska gå igenom i mitt liv och finns vid min sida hela tiden. Ta som för någon vecka sen tex när min mormor blev sjuk, då önskade jag att det inte fick bli något allvarligt av det hela och jag önskade att hon kunde bli bättre. Idag är hon bättre och det var inte så farligt som vi trodde från början. Hon är ju fortfarande sjuk och dålig men inte dödsjuk. Och vet vem, kanske mina böner hjälpte ;-)

Sedan har jag också den känslan av att om det inte funnits så många olika religioner så skulle det inte funnits lika mycket osämja runt om i världen. Men vad vet jag... Det enda jag vet är att människor måste få tro på precis vad de vill och jag tror på en högre makt som jag väljer att inte kalla Gud!

Duktig om jag vill..

Oj vad jag hunnit med mycket idag. Större delen av dagen har jag tillbringat med min storasyster, alltid lika trevligt :-) Sedan har jag sett en massa avsnitt av Grey's som jag började se igår, åååh vilken bra serie! Varför har jag inte sett den tidigare? ..

Har även sökt en massa jobb, flest köksbiträdes jobb, du vet steka burgare och sånt! Inte det roligaste kanske men eftersom jag ska börja plugga snart så kommer jag behöva lite extrapengar. Får ju nämligen inte gå på soc utan måste söka csn lån och sånt, och jag vill inte låna hur mycket som helst! Har även kontaktat både handläggare på arbetsförmedlingen och min studievägledare. Ibland är jag bara för bra! Jag kan va duktig och ta tag i saker, om jag vill!

Ett fantastiskt ögonblick!

Dag 8, Ett ögonblick.

Studenten 2009 är nog ett av mina bästa ögonblick. Det är de roligaste jag gjort i hela mitt liv. Dagen var så fruktansvärt speciell för mig. För de första trodde jag aldrig att jag skulle orka mig igenom gymnasiet. I slutet av årskurs ett ville jag inte fortsätta ett år till och hade tänkt hoppa av, men så kom en fantastisk vändpunkt. Mitt liv blev mycket ljusare och jag började må bättre i mig själv. Jag har mycket att tacka pappa för, han hade en stor del i mitt liv och fanns för mig. Ännu mer fantastiskt blev det att han var med på min studentdag. Ofattbart vad man kan känna lycka!

Glömmer aldrig när dörren öppnades och ut sprang vi. Jag sprang ut med väldigt fina betyg och jag var nog för första gången i mitt liv riktigt stolt över mig själv. Häftigt, att ta studenten borde alla människor göra!

Bilder - Strömlida 3/12-10

Det var jättetrevligt på Strömlida i fredags, verkligen!
Killarna var nog dom som åkte mest på tefaten, jag fick mig dock bara två åk.
Men det gjorde goode ont o ramla :-) Visst är min nya jacka fin? (jag i vitt på bilden)

Är du en to-do-list-människa?

Åh vart jag än går snubblar jag över listor, det ligger massvis i mina lådor, i köket, i tv rummet, och till och med på hatthyllan. Varje dag hittar jag något nytt som jag helt glömt bort och det är ju toppen! Fast hittar jag inte listorna i tid så har ju alla mina planer gått i stöpet. Jag är absolut ingenting utan mina listor. Just nu gäller detta -


Lyckas jag komma ihåg detta? Jo? Första punkten måste jag fundera på mycket mer. Men det andra har jag påbörjat lite smått. Är mest nöjd över ett av Michaels julklappsrim.. Kan ju lägga ut det här i bloggen sen när han hunnit läsa det själv, annars har han ju redan listat ut vad han ska få ;-)

Hur gör ni, skriver ni listor?

Något bättre än en bästa vän!

Dag 7, min bästa vän.
Hur tråkigt det än är så har jag ingen bästa vän längre. Jag trodde att jag hade det men man kan ha väldigt fel ibland. Men jag har kommit på att man har så otroligt mycket mer än en bästa vän här i livet. Det bästa är att ha få men ändå nära vänner som alltid finns där. Få men väldigt bra vänner kanske man ska säga.

Jag har kanske ingen bästa vän, men jag tror jag funnit något ännu bättre. En storasyster, ett systerskap. Med henne kan jag prata om allt, få feedback tillbaka och hon gör mig aldrig besviken, utan hon finns där för mig. Hon vet vad respekt är och hur man visar ödmjukhet, något som många människor verkligen inte vet. Hon finns där och skänker bra energi, hon och jag tänker ofta likadant och kan tillsammans stötta varandra i vått och torrt. Hon är ärlig och pålitlig precis som en bästa vän, men jag kallar det för systerskap för det låter häftigare ;-)

(min pappa & syster, storforsen 07 eller 08. första gången vi umgicks alla tillsammans,
för första gången, ensam!)


I alla fall, hur tråkigt nu än vissa saker blivit på senare tid, så ska ni veta att jag sörjer inte, jag blickar framåt mot något bättre. Kastar skiten som varit i snön för det är inte värt det! Wiho. Jag har världens bästa syster och andra nära vänner och dom är min styrka, med dom tar jag mig långt! :-D

CRAZY IN SHOES

Hur snygga som helst, jag är helt galen i dessa skor!
Nu kostar dom 499:- på Scorett istället för ord. pris 699:-

Rantar dag!

Alldeles strax bär det av till mormor. Eftersom mamma har semester så är vi ofta ute och rantar. Det tycker jag är kul för det gjorde vi alltid förut. Förhoppningsvis får vi väl sätta fram lite tomtar och städa bort lite åt mormor så hon slipper göra det själv. För vi vill ju inte att hon ska ta ut sig i onödan ;-)

Sedan blir det nog stan med Emma. Och nu på morgonen har jag slängt iväg ett mejl om en grej som jag förhoppningsvis kommer att få göra snart, spännande! Är sjukt less på att bara gå hemma just nu.. Detta blir nog en bra dag!

Lyxigt för att vara söndag!

Dag 6, Min dag.

Och berätta om min söndag är inget märkvärdigt egentligen. Men jag har ju lovat mig själv att följa denna lista till punkt och pricka. Vaknade i alla fall vid tolv, rätt tidigt ändå för att ha varit vaken till 2-3 någon gång.. Började dagen med att städa, såg ungefär ut som en svinstia här efter en helg av lathet. Nu är det rent och fint tack och lov. Sen gjorde jag något som jag för det mesta gör, satt mig vid datorn, läste diverse bloggar osv och det tar ju någon timme ;-)

Efter det så traskade jag iväg till Statoil för diverse nödvändigheter och efter det gick jag en sväng upp till farmor. Det var kanske inte det bästa jag gjort idag, hade jag vetat att det var så hade jag nog inte gått dit (pratar så klart om p...a). Men tyvärr är jag ingen som kan förutse vissa saker.. Men det gjorde att den här dagen blev lite seg, ännu mera tankar som ploppar upp i huvudet och det var väl egentligen det sista man behövde...

När mamma kom till stan vid halv sju så åkte vi och storhandlade så nu finns det mat i kylen förhoppningsvis hela veckan. Vi åt tacos direkt ikväll efter jag hade varit och handlat, mycket gott! Och ganska lyxigt för att vara en söndag ;-)

Snart är denna tråkiga söndag över och det är måndag, då får jag äntligen träffa mormor!

Mer vill ha..!

Dessa tre tänger skulle jag inte tacka nej till. Den som står högst upp på listan är den sista i bilden Artist Wave!

1. Babyliss Icurl, ca 449:-
2. OBH Nordica Volumaster, ca 370:-
3. Obh Nordica Artist Wave, ca 349:-

Bilder & priser Pricerunner

TRÄNAR I PHOTOSHOP

Sitter och tränar lite i Photoshop, var sjukt länge sedan jag använde det. Typ i tvåan på backa.. Började i alla fall med dessa bilder, snart ska jag pröva redigera mina egna ;-)

Före
Efter

Bilder från http://www.posh24.se

Tack snälla tomten ;-)

Vill verkligen ha en sån här i vinter!
DU kan köpa en till MIG här ;-)

KÄRLEK

Dag 5, Vad är kärlek?

För mig är kärlek stort, jag har inte bara kärlek till en enda person utan i stort sett alla som finns i mitt liv. Men det kan finnas olika typer av kärlek. Jag älskar ju Michael på ett sätt och mamma på ett annat. Det går liksom inte att jämföra kärlek på det sättet för det är olika från person till person. Lite svårt att förklara, kan inte riktigt sätta ord på vad kärlek är?



Dagens måste!

Dag 4 - Dagens måste.
Jag har inte så mycket måsten nu förtiden. Det enda är att söka jobb och det gör jag i princip varje dag såvida det kommer ut nya platsannonser.  Och det är ju inte alltid de gör de! Dagens andra måste var ju att fara en sväng på bolaget inför kvällens bravader. Ska ju nämligen till strömlida med en massa folk och åka tefat och grilla! Men det blir lungt förutom att vi ska race'a. Det kommer nog bli riktigt trevligt och så hoppas vi på inga brytna ben


Mera Julklappar..

Min nya jacka var hur snygg som helst! Och satt också hur bra som helst så det blir att behålla den :-) Igår fixade jag de sista julklapparna (förutom mammas & kristofers) men det är så svårt att komma på något till dom.. Är mest nöjd över en av Michaels julklappar! Satt och pysslade på den igår och jag blev riktigt nöjd. Hoppas han också blir det ;-)

Idag ska vi och titta lite mer på julklappar eftersom Michael inte riktigt är klar än så dags att göra sig redo för dagen!

Mamma, pappa & mormor

Dag 3, Mina föräldrar.

Vi har kommit till den dagen när jag ska berätta om dom människorna som skapat mig och gjort mig till den jag är idag. Som alla säkert redan vet har jag vuxit upp tillsammans med min mamma utan pappa pga hans missbruk.



Mamma har verkligen gett mig den uppväxt som varje barn borde få. En uppväxt med kärlek och värme. Omtänksamhet och ärlighet. Jag har inte fått allt jag pekat på utan jag har levt på kärlek. Hon har stått vid min sida under åren i skolan när jag blev mobbad av både lärare och elever.. Det om någonting måste vara en förälders mardröm. Men hon gjorde allt för mig och gav sig inte förens jag hade det bra igen. Vissa kanske tycker att hon gjort konstiga val gentemot pappa men idag förstår jag varför han inte funnits i mitt liv. Och jag är så tacksam att jag har blivit besparad så mycket sorg. Så det ska hon ha en eloge för och inte något annat. Hon gjorde det hon trodde var bäst för mig och det var de verkligen..Jag har vuxit upp i ett tryggt hem och fått en stabil grund till mitt liv och det är jag oerhört tacksam för idag.



Pappa visst har jag saknat honom så otroligt mycket. Det har gjort så ont inom mig att veta att han hellre lever för andra saker än för sina barn. Tro det eller ej men han har faktiskt (även fast han inte varit med under min uppväxt) gett mig mycket på sitt sätt. Jag har lärt mig otroligt mycket, kunnat välja mina vägar tack vare honom och kanske blivit just den jag är idag. Han har fått mig att inse att droger & alkohol aldrig kommer att bli en stor del av mitt liv. Jag dricker alkohol men ibland måste man tänka efter vart man kommer ifrån, att man kanske inte kan vara ute och festa varje helg, man kanske inte ska dricka så mycket utan ta det lungt.. Han har visat mig en ödmjukhet jag inte sett många människor ha, han är kärleksfull och fantastisk när han är nykter. Och jag har fått två underbart fina år med honom under den tiden han var drogfri. Även om jag sitter här och är ledsen att han dricker igen så kan jag ändå glädja mig åt de minnen som jag har med honom. Allt som jag drömde om som liten gick ju en dag i uppfyllelse och jag fick uppleva det till slut. Så om den tiden är slut för alltid ska jag inte vara olycklig utan bara njuta av allt jag fick uppleva med honom!

Sedan har jag fått ta många slag (inte bokstavligt talat) för att mina föräldrar valt fel väg i livet. Barn har kränkt mig, vuxna har ansett att jag inte är lika mycket värd som andra barn och vissa har bara kollat snett och snackat skit om mig och min familj. Men en sak är säker och det har jag tänkt mycket på; Jag skulle aldrig någonsin vilja byta ut dom föräldrar jag har, aldrig mot någonting i hela världen. För det är dom som skapat mig och gjort mig till den jag är idag. Och det vill jag såklart inte ändra på. Jag kan säga att jag är otroligt stolt över både mamma & pappa och vad dom åstadkommit hittills.

Mormor borde egentligen också få va med här. För hon har varit som en förälder för mig. Hon har alltid varit min stöttepelare när mamma kanske inte varit det. När jag blev arg och ledsen på mamma eller bara kände äääh! då fanns alltid mormor. Jag känner inte många som har en sån kontakt jag har med min mormor men jag tycker det är fantastiskt och jag är så glad att få haft henne i mitt liv och jag hoppas fortfarande hon är med många år till!!!

Äntligen!

Nu har man nyss vaknat och som vanligt sitter jag framför datorn med en tékopp i handen. Fick ett roligt sms på morgonen, min nya jacka har nyss kommit in till Ica Kvantum så blir att hämta ut den idag. Jag hoppas den sitter som smäck och är jättefin så jag slipper frysa mer (nog för att det är blida idag)

Blir nog en sväng till kusin vitamin idag om hon inte arbetar. Mamma har ju inte hunnit se deras fina lägenhet ännu :-) Sedan ska jag göra klart lite julklappar, troligtvis dom sista. Har gått otroligt bra för mig i år med alla dessa julklappar!

Palt & Chokladfudge med juleskum!

Då var vi inne på Dag 2 av min lilla utmaning och nu är det dags att berätta vad jag ätit idag! Tro det eller ej, men det är en historisk dag i mitt liv...

Jag har lagat Pitepalt för första gången i mitt liv. Hur många 20 åringar kan laga palt egentligen? Jag fick godkänt av Michael, Kristofer & mamma så jag anser det som lyckat. Och det är en av de enklaste maträtter man kan göra! Gott ;-)

Till efterrätt gjorde jag ''julgodis'', chokladfudge med tomteskum!

Väldigt enkel att baka. Du smälter 200 gram smör i en kastrull. Klipper tomteskummen i bitar (ca 2 påsar) med en sax. Sen sätter du ner dom i kastrullen med de smälta smöret. Tillsätter 3dl strösocker och 2 dl grädde, koka upp på svag värme under omrörning i tio minuter och ta bort från plattan. Till sist lägger du ner 200 g blockchoklad (mörk eller ljus spelar ingen roll) men kom ihåg att dela chokladen i småbitar. Rör om i kastrullen tills chokladen smält, sedan häller du smeten i en form med ordentligt smörat smörpapper. Ställ in i frysen tills de stelnat och skär upp till små bitar (blir rätt mastigt) Gott som tusan och skitenkelt!!

Presentation av mig själv - Detta är Evelina!

Vi börjar med Dag 1 med en gång, alltså ska jag nu presentera mig själv!

En grå höstdag i oktober 1990 föddes jag på Piteå lasarett, fråga mig inte hur mycket jag vägde eller hur lång jag var för det har jag ingen aning om. Det enda jag vet är att jag var lite blå när jag kom ut eftersom jag hade navelsträngen runt halsen! Med på förlossningen var min moster Kerstin som fanns vid min mammas sida som tur var eftersom pappa inte var närvarande vid den tidpunkten. Ska även understryka att jag föddes på min mammas födelsedag, den dagen hon fyllde 26 år!

(jag & min storasyster anna när jag var liiiten!)

Mitt första år bodde jag i stan men efter det flyttade jag och mamma till Jävre och där bodde jag tills året jag skulle fylla 18 år. Har haft gångavstånd till både mormor & morfar, moster och kusiner! Jag hade en väldigt bra uppväxt om man bortser från skoltiden och allt de där. Tryggt och harmoniskt kan jag summera min barndom!

(såhär nära mormor hade jag det sista 5-6 åren jag bodde i Jävre, endast en stig emellan)

På senare år har jag väl kommit att bli just Evelina. Hittat mig själv, kommit fram till vem jag är och vad jag står för. Jag är en väldigt känslig person som gråter för det allra minsta men det finns inget som är fel med att visa känslor. Under de 20 åren jag levt har det hänt mycket men det jag är mest stolt över är att jag klarade gymnasiet och fick fina betyg. Jag har visat mig själv att jag kan om jag bara vill!

Just nu är jag arbetslös, aktiv arbetssökande och drömmer om ett arbete. Har världens bästa pojkvän som jag älskar väldigt mycket. Har en underbar familj och just nu ett underbart och fantastiskt liv trots lite brister som för tillfället dykt upp i mitt liv. Men jag tar mig igenom det också.

Måste även berätta att jag är en jävel på både baka och laga mat, det är liksom min specialité!


(jag & michael)

Det var väl en okej beskrivning om mig själv? JA!

30 dagar framåt

Som ni säkerligen vet så är jag sanslöst dålig på att blogga. Inte för att det spelar någon roll, mitt liv är inte så speciellt intressant heller för den delen. Men jag tänkte i alla fall haka på denna trend (i bloggvärlden) med att skriva om en speciell sak per dag i 30 dagar. Dessa saker kommer jag skriva om:

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Dagens måste.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Musik  jag tycker om.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – Julafton.
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats.
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Mitt år, 2010.

Kommer säkerligen blogga utöver detta också ;-) Denna lilla utmaning till mig själv hittar du sen under kategorin ''Evelinas liv''

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!