L A T E U P D A T E

ÅHHW SHIT OOOOH NO - JAG HAR FÅTT EN SYSTEMKAMERA!

Mitt största behov är nu stillat..

Idag har jag verkligen gått lös, shoppat pratar jag om. Till förbannelse egentligen för att vara jag.
  • Hårfärg (nu blir jag mörk igen!)
  • Vit spets body
  • Kjol
  • Kavaj
  • Strumpbyxor (som tydlgen ska dra in fläsket)
  • Bh i svart spets
  • Ögonbrynsfärg
Alltså väldigt mycket för att vara jag men tro det eller ej, det blev inte ens dyrt. Men det är tack vare ett presentkort på h&m som jag fick av svärmor i present. Mycket fint men har inte prövat allt ännu så jag hoppas det passar! Kanske slänger in en bild senare på mina fina nya kläder! Mitt shoppingbehov är i alla fall nu stillat..

Tusen järn i elden

Var ett tag sen man skrev men i veckan är det rätt fullt upp. Och jag känner att jag gör för mycket som jag inte ens orkar med. Men så är det när man inte kan sitta still och har tusen järn i elden. Planerar lite till på lördag och det tar lite tid att få ihop allt.. Vill att det ska bli så perfekt som möjligt!

Är dessutom bjuden på inflyttningsfest med maskerad tema den 5:e, har hittat en dunder snygg kostym som pirat. Men har inte råd, skulle gå lös på över 500 kronor. Så jag får smida ihop nått annat.. Meeen jag vill ha den där kostymen!! Nåja, tur nog har mamma lärt mig att man inte kan få allt här i världen....

Jag i lördags :-D

P L A N K S T E K

Igår kom min svärmor hit och lärde mig göra plankstek. Det var så otroligt gott. Som att gå på restaurang. Och väldigt enkelt att göra. Mums, det måste vi göra någon mer gång.

I HAVE BEAUTIFUL NAILS

Kan bara säga att jag är gode lycklig idag. Har äntligen fantastiskt fina och långa naglar. Kvinnligt och fräscht. Början på något nytt. En början på att sluta bita på naglarna. En förändring. Det blev gelé naglar med glitter rosa tippar. Vackert och enkelt.
(mer och bättre bilder får ni imorgon när min digitalkamera laddat klart!)

Vet inte vad som har hänt men sedan igår när jag var hos min storasyster mår jag så himla bra helt plötsligt. Så glad som jag varit idag har jag inte varit på flera månader. Jag tror att allt som hänt mig de senaste året har tagit mig väldigt hårt och jag har blivit inkapslad i mig själv. Tyvärr har jag inte tappat en person i mitt liv utan fler som är betydelsefulla för mig och som jag älskat över mycket annat här i livet. Mitt liv har tagit en oerhörd vändning på så kort tid. Och igår så fick min syster mig att se klart, hon sa dom där rätta orden som jag verkligen behövde höra. Allting kommer att ordna sig en dag och det kommer att bli bra Evelina. Ja, idag inser jag att hon har så himla rätt ändå. Fast jag trodde inte en sekund på det igår kväll. Är så otroligt glad och tacksam att hon finns i mitt liv. Hon är min bästa vän, min syster och en som alltid kommer finnas för mig. Hon lämnar mig aldrig precis som en vän skulle göra...

INSTÄNGD I EN BUR!


Just nu känner jag mig som jag försökte föreställa mig på den här bilden. Sur, ledsen och instängd i en jävla bur som jag inte tar mig ut och som endast består av ångest. När man någon gång tror att det ska komma en positiv månad så kommer det ett bakslag. Alla räkningar på en och samma gång. Ja, men det är ju min tur. Den här månaden har jag hyran, elräkning, tandvårds avgift, radio & tv licens, sjukvårdsräkning x2 (sen jag låg inlagd på sjukhuset för 3v sen) Precis den månaden när man vill lägga ut lite extra på lokalen där jag ska ha min födelsedagsfest. Men nehej, det kan jag fet glömma... Och alla som sa att det inte skulle vara dyrt att ligga på sjukhus, pytsan, ni hade HELT fel...

ÅNGEST AV TANDLÄKAR RÄKNINGEN

Nu har jag verkligen ångest. Jag har varit till tandläkaren. Satt kanske i stolen 40 minuter och skrapade bort lite tandsten som jag har en förmåga att ha väldigt mycket av. Sköterskan konstaterade också att jag faktiskt inte hade några hål, pluspoäng! Men hela notan slutade på 592 kronor, ångest!!! 592 kronor för ingenting. Som tur var får man 300 kronor av staten också så det hela slutade på 418 kronor om jag inte minns fel. Hur jag ska klara av att betala det återstår att se, de enda jag vet är att mina födelsedagspengar inte kommer att gå till någonting roligt. Om jag får några vill säga ;-)

Nu ska jag strax åka in till stan och fika med storasyster och hennes pojkar. Ska passa på att springa upp och säga hejdå till moster som åker till Egypten imorgon! Ikväll ska jag agera barnvakt också åt mina syskonbarn, första gången tror jag nästan att det blir. Tur dom är så pass stor att dom sköter sig själv!

Saknar min katt. Även om det egentligen är mammas nu.

PLAN SVERIGES FLICKA PROJEKT


TANDLÄKARN!

Tiden och dagarna går så fort nuförtiden. Tycker man bara hinner vakna så ska man gå och sova igen. Ändå gör jag inget nyttigt och mina dagar blir inte särskilt innehållsrika. För det mesta åker jag in till stan och fixar små ärenden (handla plåster så att jag kunnat lägga om mitt sår har varit det stora to do en hel vecka nu) Och när jag ändå är i stan går jag till farmor och pratar lite skit över en kopp kaffe. Roligast är väl ändå storasysters lediga dagar för då passar vi alltid på att träffas, om det finns tid såklart.

Önskar att jag hade något mer att göra, som ett jobb eller studier. Försöker dock söka så mycket som jag kan och slipa på mitt CV lite eftersom men det är så svårt. Och min arbetsförmedlare verkar inte vilja ge mig ett nummer till en studievägledare heller så jag får hoppas att hon gör det innan fredag i alla fall.. Sen ska jag boka tid och satsa på en utbildning som undersköterska, vilket troligtvis blir i Luleå.

Nu är det bara hoppa i säng för imorgon bär det av till tandläkaren redan klockan tio på morgonen. Såklart har dom skickat ut en tid precis lagom till att jag fyllt 20 år. Dom anser väl att dom behöver lite klirr i kassan antar jag. Förhoppningsvis är mina tänder i bra skick även om jag inte gått till en tandsköterska på ca 2,5 år. Jag är ju en gång i månaden hos specialist tandläkaren pga tandställningen men han kollar inget annat förutom skroten jag har i munnen. Som jag så hemskt gärna vill bli av med!

Den här sockersöta pojken är min och jag måste bara säga att han är bäst.
Han är bra för mig och han har varit en ängel under tiden jag varit sjuk.
Att finnas vid någons sida sådär som han funnits för mig, det är vackert och äkta.
Jag älskar dig Michael! <3

VARDAGSLYX

Nu har jag ringt och bokat tid för en nagelförlängning! På torsdag klockan tolv ska jag äntligen få bli vacker om händer och naglar. Och jag hoppas det här är lösningen på mitt problem att bita på naglarna. Skönt att få unna sig något vardagslyx faktiskt! 499 kronor hade hon som erbjudande den här veckan och det är sanslöst billigt. Annars kostar det 850 kronor. Jag längtar redan. Undrar om man ska satsa på fransk manikyr, eller något häftigare? Tror jag ska boka in en tid till fredag den 29:e också för omlackering av naglarna och satsa på något fränt inför festen om hon har någon tid för det!

DIN ÄR DAGEN

Den här boken skulle jag vilja ha. Det är en bok som kan vara ''till hjälp och stöd för hela familjen när någon är beroende'' Varje dag har ett citat, en text och en personlig fråga att fundera kring. 85 sek Bokia.se

H A R M O N I, JA TACK!

Det blir alldeles strax dags att lägga sig i sängen och blunda i några timmar och smälta denna dag som fört med sig det ena med de tredje. Det finns något som jag märkte idag, att jag bara trycker bort det som blir jobbigt för mig. Det är inte alls likt mig för fem öre jag brukar vara en höjdare på att visa känslor. Men tydligen inte nu. Inte för stunden. Just nu är det bara en stor klump i bröstet. Som gör ont och som jag inte orkar ta tag i. Det är så mycket som jag saknar och som jag önskar vore annorlunda. Men det är ingen annan bara jag som kan ta tag i problemet. Kanske prata med någon, kanske inte. Jag önskar att det inte fanns något man behövde känna eller tänka på just nu. Jag önskar att jag fick uppleva harmoni. Jag önskar att jag blir tillfreds med mitt liv snart och med allt runt omkring..



TREAT PEOPLE AS YOU WOULD LIKE TO BE TREATED.
KARMA IS ONLY A BITCH IF YOU ARE.

Åsa Vesterlund, Svenska New York Fruar

SVENSKA NEW YORK FRUAR


(googlad bild)

Idag när jag gick på stan och hade just varit förbi Apoteket börjar jag gå mot Pressbyrån och tänker ''Woow vad jag känner igen den där tjejen!!'' Därför tittade jag såklart extra mycket, måste ha sett goode sjukt ut egentligen men som tur är kan man stolt säga att man är från Piteå och inte ser ''känt'' folk så ofta. Det var i alla fall Åsa Vesterlund som jag såg, som medverkar i Svenska New York Fruar (hon bär den vita klänningen). Hon kommer ju faktiskt från Piteå! Andra kändisen för i år, sist såg jag Peter Eriksson som är språkrör för Miljöpartiet, han satt på Ekbergs och fikade.. Händer verkligen mycket här i lilla Piteå!


NYA NAGLAR!

Imorgon ska jag göra något som jag inte gjort på mycket länge, ringa och boka en tid för en Nagelförlängning. Ska göra det för födelsedagspengarna jag fått. Inte bara för att det är snyggt utan för att jag har börjat bita på naglarna. Sedan jag gjorde min praktik på Ö&B så har jag haft så trasiga och fula naglar, spruckna och jävliga. Förut hade jag så fina och ändå lite längd. Men inte nu, därför tror jag det här är min sista utväg. Finns en i Piteå som gör naglar för 499:- kronor. Ett bra pris och hon verkar väldigt duktig. Jag ska slå henne en pling imorgon och hoppas att hon har en tid i veckan!

Det finns inget så kvinnligt än fina och långa naglar. Håller ni inte med mig?  Den första nagelförlängningen jag har haft fick jag av mamma när jag gick ut årskurs nio. Då gjorde jag dom på Anita's Naglar här i Piteå och hon är fantastisk duktig. Däremot är hon mycket dyrare än hon som jag nu tänkt gå till. För två år sedan gjorde jag naglar på en hårstudio i stan och då blev jag inte alls nöjd, jag tror inte hon visste vad hon gjorde hon som skulle göra de. Och den en nagel lossnade samma kväll, så dit går jag inte igen!
googlad bild.

MOT CITY

Alldeles strax ska jag bege mig mot stan, ska bara invänta bussen. Orkar inte sätta mig på cykeln och vet inte om jag är redo för det ännu. Operationssåret vill ju inte till att läka så jag ska ta det så lungt jag bara kan. Och det är inte lätt, tycker inte om att bara sitta eller vila, jag gillar att ha tusen järn i elden.

Och det ska jag ha idag, först in till affären och handla till den goda maten jag ska göra idag. Ugnsbakad lax med potatis och en kall sås med creme fraiche, rödlök och stenbitsrom. Mmmm, hoppas Michael gillar det bara för han är inte så mycket för fisk. Imorgon blir det kotletter med potatis. Har aldrig gjort dessa maträtter själv förut men jag ska försöka i alla fall...

Till apoteket och handla mer plåster så jag kan lägga om såret och hålla de rent, till moster med maten som mamma skickade med mig igår och sist men inte minst, gå upp till farmor och säga hej. Tusen järn i elden var det ja! Här har vi minsann inte tid att ta det lungt..

Spara eller slösa?


Dessa skor är rätt lika varandra om  man ser till modellen. Designen är ju lite annorlunda. Har i flera månader suktat efter skorna som kommer från Scorett men skulle aldrig köpa något så dyrt. Men dom är sjukt snygga. Hipps vipps så kom det in ett par till ett verkligt budget pris på 379 kronor på Nelly.com. Hann ju såklart inte klicka hem dom innan dom var slut men jag hoppas att det kommer in ett parti till för då kommer dom att bli mina. Jag bara älskar kilklack's skor. Såå snygga, håller ni inte med mig? Och såklart vill jag ha dom i svart!

Bilderna kommer från Scorett & Nelly.com

BAK DAG

Nu är jag hos mamma och Kristofer i Manjärv. Ganska skönt faktiskt, fast mindre roligt när man ser all snö som lagt sig på backen. I oktober ska det väl inte komma snö? Man blir lika förvånad varje gång den första snön kommer men ändå är det samma sak varje år!

Idag har mamma pysslat i huset och bytt gardiner och killarna har åkt till Kristofers jobb för att fixa det sista med Audin. Själv har jag faktiskt bakat till vårat kalas. Än så länge har jag bakat klart en snickerskaka & en långpanna med Kärleksmums. Nu återstår bara en och den godaste kakan av alla att göra; chokladkladdkakan! Lägger kanske ut mina hemliga recept sen ;) 

SNICKERSKAKA

KÄRLEKSMUMS

FRIDAY

Nu har jag alldeles just vaknat. Härligt att slippa vakna klockan halv ett varje morgon. Sedan jag låg på sjukhuset är jag mycket mer morgonpigg. Där vaknade man ju klockan sex - sju på morgonen och frukost klockan åtta. Men riktigt så pigg vill jag inte va, det räcker med tio, halv elva.

Snart ska jag göra mig i ordning, borsta mitt hår framför allt som ser ut som ett rått bo. Sedan packa väskan och åka till Älvsbyn. För i helgen ska jag nämligen baka, såhär två veckor för sent ungefär. Men som tur är ska vi ha kalas/fest i alla fall och det känns skönt, för just nu känns det inte som om jag fyllt år.. Har inte ens hunnit förbi den gröna skylten ännu som är grejjen när man fyller 20. Men de känns inte som någon panik egentligen, det finns ju säkert kvar i 20 år till. Jag gruvar mig redan för den dag jag ska dit. Nu kan man välja och vraka själv, bland ALLT som finns där. Och jag är född i stjärntecknet våg så jag är ganska velig av mig. Kommer ta flera timmar innan jag bestämt mig vad jag ska köpa..

Nåja, ha det bra i det fina halkiga vädret!

CHOOSE YOUR OWN DESTINY

Är det bara jag som fastnat för Britney Spears nya parfym? Budskapet är det som tillkallar mig. CHOOSE YOUR OWN DESTINY. Det är ju så sant! För det är ingen annan än du själv som kan välja din egen framtid eller göra något åt ditt liv. Det är du som bestämmer vad du vill göra och vad du vill åstadkomma under ditt liv. Ingen annan kan göra det åt dig. Och tur är väl det, att vi själva bestämmer vårat öde. Ska ta mig ett doftprov på Kicks idag när jag varit förbi vårdcentralen. Så får vi se om man kanske köper den !



Parfymen finns även att köpa här HÄR

HEMKLICKAT, NELLY.COM

Äntligen har jag unnat mig själv något efter dessa dagar som sjuk. Känner att jag behöver något att se fram emot. Därför klickade jag hem paletter (blandade ögonskuggor) från Nelly.Com. Även välbehövligt för mig eftersom Michael råkade kasta min fantastiska palett box från Nouba förra julen. Däremot får jag skylla mig själv eftersom jag inte packade upp allt i tid efter julafton. Det låg så fint i en Esprit påse att Michael trodde det var skräp... Jag älskade i alla fall dom paletterna men jag hoppas dom här är okej. Var ett fantastiskt pris på dom!

Jag valde de skimrande paletterna eftersom dom jag hade från Nouba också gjorde det. Men det finns även i matta ögonskuggor för endast 199:-
Köp dessa ögonskuggor/palettboxen HÄR!

MIKAEL WIEHE

DEN JAG KUNDE VA

Vilken fantastisk låt. Lyssna på texten. Den rör mig till tårar, jämnt.

B L O G L O V I N

Följ min blogg med bloglovin


HAPPY


Åh du gör mig så lycklig!

I'M BETTER NOW

Nu börjar man bli på bättringsvägen. Så skönt att slippa ligga på sjukhus för det var verkligen inte roligt. Och ingenting man förväntar sig skall hända den veckan man ska fylla 20. Jag hade i alla fall tur att jag fick komma hem en dag före min födelsedag. Fast någon speciellt rolig 20 års dag blev det inte eftersom jag varken fick i mig tårta eller kunde göra något annat än att sitta/ligga i soffan.. Men min födelsedagsfest och släktkalaset är ju flyttat fram till den 30:e och då ska jag förhoppningsvis vara någorlunda bra, bortsett från att jag inte får bära något tungt den kommande månaden heller.. Det är för att förhindra bråck.

I måndags tog jag även bort stygnen och det var det mest äckliga jag varit med om. Hela såret hade inte läkt därför forsade det ut vätska och såg ut ungefär som blod. Det var riktigt vidrigt och läskigt. Men jag har kvar en infektion i kroppen så troligtvis får jag fortsätta med penicillin ett tag till även om sista dagen egentligen är idag. Totalt 9 stygn hade jag och det gjorde gode ont när hon slet bort dom. Men förhoppningsvis om läkningsprocessen nu fortsätter som den ska kommer jag inte ha så stort och synligt ärr (även om dom la de tvärs över magen) Helst hade jag velat ha ett bikinisnitt men det går inte när det är akut!

Nog om sjukdomsprat. Idag ska jag iväg och träffa storasyster som jag inte sett på över två och en halv vecka eftersom hon varit borta på äventyr! Men äntligen så har jag någon att surra med :)

BROKEN HEART

Ibland känns allting så otroligt svårt att inse. Har haft så mycket tid till att tänka senaste tiden att jag insett vem som verkligen bryr sig och vem som inte gör det. Det är sådana här gånger man märker det. Det finns två personer i mitt liv just nu som jag skulle vilja ta ett ordentligt snack med men jag orkar inte. Dom är egentligen inte värd de heller. För det är dom som svikit mig och den ena mer än den andra. Men jag tror att båda två lider av samma symtom just nu också.
Sen så saknar jag min syster så otroligt mycket. Hon har liksom varit borta på äventyr i två veckor och det märks. För jag saknar att prata med henne, hon ger mig styrka som ingen annan kan och det bästa av allt är att hon förstår mig. Precis som mamma. Dom kan mig utan och innan. Jag har hittat en bästa vän i min syster och det är jag så oerhört tacksam över!

Blindtarmsinflammation

Som jag för det mesta brukar skriva ''det var ett tag sedan jag skrev här'' .. Så är det väl nu också men grejen är den att jag faktiskt har en mycket god anledning till dålig uppdatering. Visst man kan blogga från mobilen men fifan det har jag inte ens tänkt på.

Onsdag morgon den 29:e september vaknade jag klockan åtta på morgonen. Ovanligt för att vara mig kan man säga! Jag började därefter kräkas och få fruktansvärda magsmärtor och trodde - wiho, jag har magsjuka! , inte så kul men det kändes så i alla fall. Men efter att ha stått ut i en hel natt och till torsdag kväll så var det kört, jag orkade inget mer. Så upp på akuten och därifrån gick det grymt fort. Jag hann knappt vara med så satt jag i ambulansen på väg till Sunderbyn! Dom misstänkte att jag hade blindtarmsinflammation. Och ja, så var det efter många undersökningar av flera läkare. Efter ett besök hos en barnmorska på sjukhuset så var det även grönt att jag inte var med barn.

Sen opererades jag torsdag kväll klockan ett på natten. Och blindtarmen sprack så jag fick lite ondare än vad man vanligen har vid ett sådant ingrepp.. Det var i alla fall en befrielse att det var gjort. För det gjorde så mycket ondare före ingreppet än efteråt. Men såklart har jag ont än idag, dom har ju trots allt snittat mig i magen..

Nu har jag ingen blindtarm och alla säger att; Nu kan du resa hur mycket som helst utan problem!!! Jaha?,  säger jag då. Det var då inte värt det bara för att kunna bestiga berg och dalar. Det är (utan att ljuga) det värsta jag varit med om i hela mitt liv.

Efter fem dagar var jag hemma (i måndags) efter att jag gråtit mig ut ur sjukhuset. Skulle egentligen stannat kvar men det orkade jag ju inte. Inte kul med sjukhus, inte alls!! Så fort jag kom hem blev jag också mycket piggare. Skönt. På måndag åker stygnen och jag gruvar mig redan..

En bild på mitt tjocka mage som nu är uppsvullen och eländig!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!