PAID THE BILLS

Fortfarande inget köp av jacka. Det får bli nästa månad när det förhoppningsvis finns mer att välja bland i butikerna. Men det var synd att jag inte hittade någon nu eftersom jag skulle få en av mamma i present och det börjar bli förbaskat kallt ute. Har förresten redan börjat med tjocksockar, såå typiskt mig! Det värsta jag vet är att frysa om fötterna, för fryser man om fötterna får man då aldrig upp värmen!
Räkningarna är nyss betalade och det känns lika bra varje gång. Jag blir så lättad när jag ser att allt är signerat och jag vet att jag gjort rätt för mig. Själv kan jag inte förstå de människor som hoppar över en hyra för att dom inte har råd. En hyra är ju det man betalar först och främst, det viktigaste är ju ändå att ha tak över huvudet. Det har jag lärt mig av mamma!

Om tjugo minuter är det bara 7 dagar (EN VECKA!!!) tills jag fyller 20!

MUST HAVE, KAN DEE



TAVLOR
Allt är to die for. Måste verkligen skaffa tavlorna när vi flyttar ihop. Skulle så gärna vilja klicka hem allt redan nu.
Kan Dee Shop

L U L E Å

Nu har jag äntligen slappnat av efter dagens flängande. Följde Josefin (kusinvitamin) och hennes pojkvän till Luleå för att shoppa. Däremot shoppade jag ingenting, tyvärr. Hade gärna gjort det, var nämligen ute efter en ny vinterjacka men dom jackorna som jag hittade fanns inte i min storlek. Mamma har ju nämligen lovat mig en ny jacka i födelsedagspresent. Och jag har alltid svårt att bestämma mig, förutom idag men då är storleken så klart slut! Måste in till stan här i Piteå på måndag och se om jackan möjligtvis finns kvar min storlek. Vill ha en parkas i svart eller vitt eftersom jag har haft en i typ 7 år och älskar den. Dock köptes den på JC då men nu letar jag en lite dyrare på intersport/teamsportia som förhoppningsvis har samma hållbarhet!

typ något liknande.

MUST HAVE

Jag vill så gärna ha dessa cd - skivor. Men dom finns ju inte i Piteå eftersom det inte är någon butik som säljer cd skivor här längre.. Men hon är så sjukt bra, hennes röst och hennes texter är klockrent.
Melissa Horn - Säg ingenting till mig

Melissa Horn - Långa Nätter

FRIDAY

Äntligen fredag igen. Inte för att det spelar någon roll, jag har ju i stort sett helg varje dag i veckan. Och idag är det en rolig fredag eftersom det är löningsdag. Fick en chock när jag kollade kontot, hade aldrig trott att det var så mycket jag hade jobbat. Plus att jag väntar pengar från Försäkringskassan men dom kommer nog inte förens till veckan. Jag har i alla fall konstaterat att jag troligtvis inte kommer behöva gå till soc förens i januari nästa år. Kan ni förstå min lycka? Jag har försörjt mig själv i nio månader av tolv, för första gången i mitt (snart) 20 åriga liv. Det känns fantastiskt skönt att kunna göra det och stå på egna ben. Och för första gången har jag också lärt mig vara sparsam. Det om någonting är ju viktigt att kunna!
Visst hade det varit ännu roligare att lägga dessa tusentals kronorna på körkortet. För det hade liksom varit mer än betalt nu ifall jag hade lagt pengarna till de istället.. Men så är det om man går och får ekonomiskt bistånd. Du får inte ha levt över normen och det ska redovisas tre månader när du går dit igen. Så det känns lite surt men jag har visat att jag inte är beroende av staten längre. I alla fall några månader till..
Nu ska jag ta mig en promenad till farmor och se hur hon har det. Efter det ska jag göra något så roligt som att handla hem mat. Det värsta jag vet när man bara känner att pengarna rinner mellan fingrarna.. Men mat är ju i och för sig det viktigaste man kan lägga pengarna på! Dock önskade jag att man var mer ekonomisk när man handlade ;-)

MY STATEMENT

Har ju inte kommenterat valet så som alla andra i Sverige gjort. Men jag var inte direkt förvånad att alliansen sitter i fyra år till. Jag hoppas att dom hinner åstadkomma så lite som möjligt på de kommande fyra åren och att det sen blir socialdemokraterna som vinner nästa val. Ja egentligen hoppas jag dom åstadkommer lika lite som dom gjort. Men jobb får dom ju gärna skjuta till med. Alla de jobb dom lovade oss redan för fyra år sedan.

Såhär skrev Blondinbella i sin blogg
: ''Om det är något som är egoistiskt så är det er rögröna-röra där man ska leva som en parasit på andra. Det går inte att bygga ett samhälle på bidrag, på att ge människor pengar så att det blir ett alternativ till att inte jobba. Det är en björntjänst, ett sätt att få människor passiva och beroende av en stat som det dessutom om de röd-gröna vinner, kommer att sitta en kommunist i. Socialdemokraterna och vänstern driver ingen jäkla godhjärtat politik utan de bedriver en politik som får folk beroende av en stat. En politik som får svaga människor ännu svagare och ännu mer beroende. Godhjärtat är en politik som gör allt som går för att lyfta dessa människor och ge alla en möjlighet till frihet.''

För det första är jag absolut ingen svag människa bara för att jag lever på bidrag, jag gör det för att jag måste, inte för att det på något sätt är kul eller bekvämt för mig. Snarare är det ett helvete att gå till soc varje månad och beskriva alla sina utgifter. Det tror jag ingen skulle tycka som roligt.

Jag vill inte leva som en parasit på andra, det är absolut inte min mening. Och jag är så förbannat tacksam att den här chansen finns, för om ekonomiskt bidrag inte fanns skulle jag behöva bo i ett trapphus och inte ha någon mat på mitt bord. Och ja man är ju faktiskt egoistisk som moderat eftersom deras politik gynnar det rika och ökar klyftorna mellan människor. Jag ser det så här; jag röstar inte bara för mig själv, jag röstar för att alla ska ha ett lika värde. Vare sig man är rik eller inte. Det finns många med mig som lever som jag gör, på bidrag. Och jag röstar för dom. Jag är fruktansvärt glad att mina skattepengar kan glädja andra människor..
Och bara för att jag går på socialen betyder det ju inte att jag inte är aktivt jobbsökande. Det måste man vara om man överhuvudtaget ska få pengar för månaden. Du måste ha med dig jobbsökarpapper, papper från arbetsförmedlingen osv. Det går inte att undkomma detta. För att ha rätt till socialbidrag så ska du redovisa jävlat allt. Sen finns det alltid människor som inte vill jobba och lever på soc istället. Men blondabella kan inte dra alla över samma kant!



Förresten så är jag inte precis som blondabella, uppväxt med silverskeden i munnen, jag har inte de förutsättningarna som hon har haft i sitt liv. Jag har en pappa som är missbrukare och levt med en ensamstående mamma hela mitt liv. Jag har levt på existensminimum sedan den dagen jag föddes. Det gör jag även under sommar månaderna när jag har jobb, för att slippa gå tillbaks till soc. Nu har jag inte sökt ekonomiskt bistånd sedan april 2010 och det är otroligt skönt. Men jag tänker på mina medmänniskor som precis som jag, måste några ggr om året söka bidrag för att kunna överleva!

VATTENPIPA

Sitter och drömmer om en vattenpipa. Alla har sånna nu och det har smittat av sig till mig.. Mest för att det är snyggt att ha framme bara som en prydnad, för dom jag har hittat är så sjukt snygga! Inte bara för de dom är ju goda att röka också men det är grymt ohälsosamt. Däremot är det ju ingenting man sitter och röker hela tiden, bara vid speciella tillfällen. Typ fester och sånt!

Är i valet och kvalet om jag ska köpa med en eller två slangar. Den med två finns bara i rött och jag är sugen på en svart.. Vilken tycker ni är snyggast?

Denna kostar 449:- kronor

Och den här 349 kronor.
Det skiljer alltså bara 100 kronor så egentligen borde jag välja den röda.
Men ska tänka på det tills imorgon sen slår jag till på någon av dom! Trodde dom skulle vara mycket dyrare än vad dom faktiskt är. Nu är dom ju inte så stora men alldeles lagom!

Bilderna kommer från
Vattenpipan.com

THE PRIVATE LIVES OF PIPPA LEE


VALET 2010

Idag är dagen D, där det kommer bestämmas om Sveriges fyra år framåt och dess framtid. Visst det känns redan avgjort, varenda tidning man går in på står det att moderaterna (alliansen) kommer ta hem segern, det kommer bli en borgerlig regering, igen. Men jag hoppas för allt i världen att det inte blir så. Moderaterna står för de rika, och gynnar endast personer med en bra inkomst. De gynnar inte vi ungdomar som går på arbetsförmedlingen och effektivt söker jobb (dom få jobb som finns) ..

Vinner moderaterna idag/inatt/imorgon så kommer det inte ge mig någonting förutom ett helvete dom kommande fyra åren. Jag går på soc och har inte råd att försörja mig själv förutom sommar månaderna. För det finns inga jobb här i Piteå. Det tog mig tre månader att få pengar från arbetsförmedlingen från den dagen jag anmälde mig som arbetssökande. Nu får jag en summa på ca 2800 kronor och sedan måste jag söka socialbidrag för att ha råd med mat efter att hyran är betald. Och jag lever inte på socialen och skattebetalarnas pengar för att det är roligt, det är de värsta jag gör varje månad. Men jag är tacksam att den möjligheten finns för annars skulle jag idag stå på bar backe. Därför finns också en anledning till varför jag inte vill att moderaterna vinner detta val, för dom vill ta bort allt som handlar om bidrags Sverige.

Därför kommer jag idag att gå till vallokalen idag och rösta röd/grönt. Jag är inte socialdemokrat, men jag hoppas, för alla vi låginkomsttagare att Mona Sahlin tar hem detta val. Inte bara för det. Pensionen för dom äldre är väl något man inte förstått sig på de senaste fyra åren. Dom som jobbat hela sitt liv och gjort sitt i arbetslivet ska helt plötsligt behöva betala för att vara pensionär.. Nej kanske inte men ungefär så.
Måtte du ta hem segern Mona.

Tv4 Nyhetsmorgon 2008

Någonting jag är väldigt glad och stolt över att jag gjort i mitt liv är att ha medverkat i tv 4 nyhetsmorgon oktober 2008. Det är fan två år sedan, kändes som om det var nyss.

Det hela började med ett mejl från en Annelie från tv4 som skrev så här; ''

Hej Evelina! Jag jobbar med Nyhetsmorgon Söndag TV4. Är du den tjej som 2005 gjorde en PS-film om hur det är att ha en pappa i fängelse? Jag söker nämligen kontakt med dig i så fall, för vi ska prata om ämnet i vårt program på söndag.'' Okej? tänkte jag. Efter 3 år så hör någon av sig till mig efter min kortfilm som visades i svt 2005. Dom har sett mig, hört min historia och kommit ihåg mig. Det fanns ett telefon nummer i mejlet som jag genast ringde upp men med en fruktansvärd hjärtklappning....


Därefter fick jag berätta min historia och jag frågade pappa om han tyckte det var okej först, och ja det var de. Grejjen var den att jag inte ville åka till Stockholm själv eftersom jag hatar att åka långt bort hemifrån själv där jag inte känner någon. Först tänkte jag ta med Marielle men i slutändan var det mamma som fick åka med. Efter att hon på tv4 hade pratat med sin chef fick alltså mamma följa med.




Vi åkte till Stockholm en lördag eftermiddag, fick flygresa och hotell av tv4. Jag förstod inte vad jag hade tackat ja till egentligen tror jag. Men jag tänkte inte på mig själv, jag tänkte på alla barn där ute som haft de som jag som behöver se att man inte är ensam. Jag skulle ha haft någon som talade om det för mig när jag var mindre. Nervös i flera dagar före men dagen var kommen...


Vi bodde i centrala Stockholm, lördagen tillbringade vi på stan och senare åt vi middag på en Grekisk Restaurang jag och mamma. På söndagsmorgonen vid klockan nio var det dags att åka mot Tv4 Huset och en taxi hämtade upp oss..



Vad stort tv4 huset är, verkligen! Maffigt. Vi togs emot av en trevlig tjej som visade oss snabbt runt men sen var det dags att sätta sig i sminkstolen. Jäklar vad smink jag hade på mig, flera lager! Men vackert blev det också i tv, tycker jag själv. Från början var det tänkt att inte mamma skulle medverka i programmet men efter många om och med och tillfrågelser från tv4 så bestämde hon sig för att också vara med. Så hon satt brevid mig, vilket kändes mycket tryggare, jag darrade dock som ett asplöv. Och mamma hann dessutom sitta i sminket med Andreas Carlsson (idol jurymedlem)




Programledare var söta Tilde De Paula och hon är väldigt kort i verkligheten! Och jag som hade skyhöga skor. Tv inslaget gick bra, det blev mycket prat om pappa och känsligt för mig, jag är inte så van att prata om dessa känslor bland annat folk men ändå vill jag dela med mig. Det kom några tårar men dom försökte jag svälja så snabbt som möjligt. Det var otroligt häftigt att vara med om en sådan här upplevelse. Speciellt att se  hur det går till på tv4 nyhetsmorgon. Studion var ju precis brevid nyhetsdisken som vi ser på tv4 nyheterna varje dag! Efter sändningen fick vi lunch i tv4 matsalen och där diskuterade vi alla tillsammans som medverkat i programmet. Trevliga tjejer som medverkade, en jobbar på Bryggan i Sthlm och en var socionom eller professor av något slag. Kom inte riktigt ihåg.


Det bästa av allt var nog när jag satt mig på planet, då kommer det fram en Flygvärd och säger ''Visst var det du som medverkade i tv4 imorse? Jag önskar det fanns fler som dig. Här får du en kanelbulle'' Haha! En gratiskanel bulle och en supersnäll flygvärd. Åh, jag hade i alla fall åstadkommit något. Det fick jag också veta när jag kom hem och läste igenom min mejl. Där hade tv4 skickat in alla kommentarer som kommit till programmet.




 

Kommentarer jag fick efter programmet:


''Heeej... Jag skulle bara vilja säga till evelina att du rockar.. För att det är nog inte många som vill och orkar berätta om en sån stark händelse i tv och allt. Starkt gjort!!!
GOOO GIRL!!! det finns bara ett ord för såna som evelina girl power!!! =)
Önskar dig all lycka till.   Mvh: skåningen tobbe.''


''Jag blev väldigt berörd av tjejen vars pappa suttit i fängelse. Kram Malin''


Jag har kvar alla mejl, bilder och minnen från detta. Något jag är stolt med och


BILLIONAIRE


COMPLAINT

Så här tidigt har jag inte varit vaken på gode så länge. På hela sommaren typ. Aldrig att jag stiger upp klockan åtta en fredag. No way. Men idag var jag liksom tvungen att mata arslet ur sängen klockan åtta. Dels för att jag är hundvakt och det är ju bra om man hinner ut innan hon kissar ner sig plus att hon ville ha mat.

Klockan 9.10 skulle jag befinna mig hos tandläkaren. Åh yes, åh no. Det är de värsta jag vet att lägga sig ner hos en tandläkare och få höra hur bra man borstar tänderna och hur dåligt man sköter allt de andra. Jag har ju nämligen tandställning och ett sjuhelvetes överbett så alltid är det något han ska klaga på. ''Evelina, du måste använda gummibanden'' Ja det gör jag ju varje natt och ibland på dagarna (om än väldigt sällan eftersom jag alltid går och äter på något) ''Överbettet minskar inget mer har vi sett på ett bra tag nu, Evelina, du måste lära dig att svälja utan att trycka fram tungan mot tänderna'' Jaha?? Men alltså nu sväljer jag så och har gjort det i 20 år vilket kommer ta gode länge innan jag hinner lära om. ''Nejnej, Evelina, det tar bara ett halvår'' Bara ett halvår?? Hur länge ska jag ha den här skroten i käften. Just nu har jag haft den 2 år och 6 månader. 


Från och med idag så har jag även fyra gummiband sammanlagt i käften.
Gode less är jag nu.

WHISHES

Om 19 dagar fyller jag år. Det är med blandade känslor. Känns liksom att man blir gode gammal nu. Ingen återvändo. Tänk att tiden kan gå så fort, från liten bebis till vuxen. Eller vuxen och vuxen, det blir man nog aldrig. Jag kommer ju alltid vara mammas lilla flicka och aldrig växa upp på den biten. Ibland önskar jag verkligen att man kunde vara liten igen, där mamma bestämde allt och så var det inget mer med det. Nu måste jag själv ta ansvar för mitt liv. Ni ska jag plötsligt vara vuxen, söka jobb & gå på arbetsförmedlingen. Visst, jag har längtat i alla år efter att bli vuxen och kunna bestämma över mig själv, göra vad jag själv vill osv. Men till vilken nytta? Varför vill man bli vuxen? För allt det jag sett fram emot är verkligen inte roligt. Nog var det roligare att vara liten och leka med sina kompisar, gå till skolan och vara duktig och sen hem till mamma som bestämde vad man skulle/fick göra. SÅ himla skönt och enkelt. SÅ jobbigt och trist att bli vuxen och gammal. Betala räkningar, handla mat, gå på arbetsförmedlingen, jobba, laga mat, diska, städa, tvätta... Är det att vara vuxen? FYFAN SÅ TRÅKIGT!

I alla fall, det här önskar jag mig,

Ja pengar, konstigt va? Men det behövs det kan jag lova.
Fattig arbetslös 20 åring need money.



En ONEPIECE, jag som älskar mysbyxor , det här är min grej!
Som jag också kan mysa i när jag sitter framför datorn och söker jobb.


FOOD

Jag vaknade halv två idag, sovit bort hela dagen känns det som. Helt jävla onödigt. Men vad ska man göra? Man har ju ingenting att vakna till.. Dagar som bara rinner iväg innan man ens hinner blinka. Hösten är vacker men det är den värsta tiden för mig, bara mörker och elände.. Men jag har ju något att se fram emot, fyller ju 20 år om inte mindre än 22 dagar.

Nu ska jag snart ta mig i kragen och cykla in mot stan och Ica Kvantum. Ska köpa ingredienser till macaron's som jag ska baka och mat behövs fyllas i frysen och kylen. Alltid lika tråkigt att handla varje gång, pengarna bara rinner mellan fingrarna!

YIIPIEKAY YEEY

MACARONS



Imorgon ska jag pröva på att göra macarons det ser så fruktansvärt gott ut!
Bilden är från Google

Alexandra & Robert - MORE PICTURES


RED AND GREEN

Alldeles strax bär det av till Altersbruk (bortanför Norrfjärden) där Michael´s mamma bor. Där ska vi tillbringa helgen och bara mysa. Ber om ursäkt för min dåliga uppdatering men är helt konstig nuförtiden. Ligger mest och har ångest över mitt liv.. Snart fyller jag 20 år och det känns som att det enda jag gjort under dessa år är att ha varit olycklig, besviken, och ledsen. Mitt liv har verkligen varit en berg o dal bana tills nu. Dom framtida åren som kommer ska jag göra till något bra, försöka må bättre och verkligen ta hand om mig själv. Det är jag värd!


Snart ska vi rösta, jag kommer rösta röd/grönt, för en ny regering!
Vad röstar du?

VAL 2010


Alexandra & Robert - THE WEDDING!

K Ä R L E K

Oj vilket Bröllop och oj vad mycket tårar det kom. Det hade jag aldrig förväntat mig, att jag skulle börja lipa mitt i allt. Men det gjorde jag så fort jag såg Alexandra. Hon var så fantastiskt vacker. Det bara lyste om henne hela kvällen. Hela Bröllopet var fantastiskt lyckat, allt klickade verkligen och alla hade superduper trevligt under kvällen. God mat och goda drinkar och jäkla bra underhållning. Nej att vara med om ett Bröllop är verkligen speciellt. Det är så härligt att se folk så lyckliga. Otroligt!

(Har mer bilder men dom kommer senare eftersom jag befinner mig hos min mamma i skogen och här finns det bara ett sketet modem. Tog hundratals bilder och en del blev jäkla bra)

BRÖLLOP

Om två timmar är Alexandra Fru Fahlman. Häftigt!
Längtar tills jag får se hennes klänning, slår vad om att den är väldigt vacker.
Jag älskar såna här dagar, KÄRLEK!

Nu ska jag snart göra mig i ordning och åka till farmor. Där är förhoppningsvis släkten från Stockholm och dom ska jag åka med till Hortlax kyrka där vigseln äger rum. Sen så fortsätter festen i Bergsviken på folkets hus. Ååh jag längtar! Kanske dimper det ner ett mms i bloggen under kvällen! Bilden på mig är förövrigt nytagen och bilderna gör inte rättvisa på min hårfärg, suck! Måste ha något med blixten att göra.

LOVE

Idag har det inte hänt så mycket i mitt tråkiga liv. Däremot så har jag varit förbi farmor eftersom det var ett bra tag sedan jag såg henne överhuvudtaget. Åkte ju aldrig dit sist det var tänkt. Hon blev jätteglad och vi satt och surrade länge över en, två, tre koppar kaffe och några mackor.

Imorgon är det Bröllop som gäller. Som jag längtat! Jag älskar bröllop, det är så fint att vara med om något sånt. En hel dag fylld med kärlek, lovely! Så förhoppningsvis har min kamera snart laddat klart så att jag kan ta lite halvkassa bilder. Alexandra kommer vara otroligt vacker det är jag säker på!

AUTUMN

När jag kollar ut genom fönstret idag och står på balkongen inser jag att löven på träden hunnit ändra färg. Dom är vackra men vart tog tiden vägen? Det var ju sommar för tre veckor sedan och nu är hösten verklighet. Det är så mysigt på kvällarna när man kan tända ljus och det är mörkt. :)

CONFUSED

Det kommer dagar som man helst av allt inte vill gå igenom. Idag är en sådan dag. Helst av allt skulle jag vilja gömma mig under täcket och stänga av telefonen. Slippa alla som ringer och är nyfikna.

En i min familj krockade inatt och ni kan ju säkert lista ut vem om ni läser detta ->Körde rakt fram i rondell. Jag trodde seriöst att han var död först när en familjemedlem ringde mig och berättade. Jag tänkte; ''nu är han död'' Men det var han ju inte. Han lever. Men jag är så förbannad. Jag hatar människor som kan sätta sig i en bil full. På den långa sträckan hade han kunnat köra ihjäl vem som helst.

Hela dagen blev kaos, det här är egentligen en del av min vardag hela tiden. Man vet aldrig vad som komma skall. Man lever i en oro hela tiden. Därför är det svårt när alla ringer hela tiden och ska höra vad som hänt och hur det är. Ni menar säkert bara väl men det är grymt jobbigt att sitta i telefonen och tala om vad som hänt när man vet varken ut eller in själv. Jag vet inte vart han var på väg, varför han gjorde det eller hur det kunde gå så långt. Jag vet ingenting.

Och för många handlar de bara om ren nyfikenhet - att man ska kunna skvallra vidare. Jag är väl medveten om att folk pratar och snackar skit men det är inte okej att få ett samtal där personen i fråga bara vill veta fakta, istället för att fråga hur jag känner och hur jag mår i de hela.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!