Du finns i mitt hjärta


Så äre!

Igår kände jag att jag skulle lösenords skydda bloggen, det gjorde jag också tills nu. Jag vill inte att vissa personer ska läsa. Jag bloggar för att jag tycker det är kul och för att jag älskar att skriva. Man kan nå ut till så många personer och det har blivit ännu roligare när man samlat ihop sig lite läsare. Men jag skriver inte till de personer som bara är här för att snoka, så personlig är jag aldrig, inte förens idag iaf.

Jag har kommit fram till att det är väldigt töntigt att skydda sin blogg egentligen. För man skriver ju för att folk antagligen ska läsa. Och nu har jag tagit det beslutet att även om jag inte vill att vissa värdelösa människor ska läsa min blogg osv, att jag bloggar vidare, öppet precis som det ska va. Bloggar man inte öppet kan man ju lika gärna köpa en dagbok eller skriva i ett word dokument liksom.

Men alla ni som försöker att nå ut till mig, göra mig irriterad, förbannad och allmänt less, ni har lyckats! Känner ni tillfredsställelsen? Jag har tagit avstånd från er för att jag inte vill ha något som helst med er att göra. Jag vill inte ha er i mitt liv helt enkelt. Och känner ni att det är så viktigt att skicka värdelösa sms om och om igen så kan ni lika gärna ringa och lätta erat hjärta.
Och jag vet att det inte är skickat till fel person eftersom det nu kommit två eller tre sms om höken och det ena med de j*vla tredje!!!
För något vill ni ju ha ut av det, men det kanske ni redan har fått när jag nu tillägnar er plats i min blogg. Ni vet mycket väl vem ni är också och känner er säkert jävligt träffade när jag skriver just nu. Vad är det som är så speciellt, vad är det ni vill? Kan man inte ens ringa och be om ursäkt inom ett halvår, då behöver man fan inte lalla på med annat heller. 


Sådär, då var hjärtat lättat och jag är supernöjd. Nu blir det en té kopp sen får vi se om jag orkar skriva ihop ett vettigt blogginlägg under kvällen också. Det här var väldigt onödigt, men ändå väldigt behövande. För att nå ut till er som nu så gärna vill ha lite feedback verkar det som! ;-)

Att försvinna..

Jag sitter och funderar vart jag tappat mig själv och hela mitt liv. En glad, sprallig och nyfiken tjej som är redo för att bli vuxen. Och jag vet svaret, den dagen jag tog studenten så försvann mitt liv någonstans. Med stora kliv, höga förväntingar och ett jävlaranamma tänkte jag; gud så skönt det ska bli att vara vuxen, kunna arbeta, tjäna sina egna pengar men framförallt försörja sig själv!

Ingenstans har jag sett en skymt av ett lyckligt liv på snart tre hela år. Eller jo under sommrarna är allt frid och fröjd för då har man oftast jobb och man känner yes!! Men sen mot hösten, när jobbet tar slut, alla är tillbaks från sin semester så står man där igen, blottad framför en socialsekreterare och säger; kan jag få lite pengar till mat och hyra? Jovisst kan du få det bara du redovisar allt. Vartenda öre ska räknas och det är helt okej för mig. Men det gör ont att ens behöva be om det. Jag vill ju försörja mig själv, betala min egna räkningar osv. 

Allt det här har tagit på mitt självförtroende och min självkänsla. Att söka hundratals jobb per år men ingen nappar, inte ett ja. Jag har kanske varit arbetslös iaf två år sedan jag gick ut gymnasiet och på dessa år har jag varit på en arbetsintervjuv. 

Nu får jag inte längre försörjningsstöd för att jag vill flytta ihop med min pojkvän, bli sambo och börja bilda ett liv. Det är något jag verkligen sett fram emot, men nu känns det mer som en ångestfylld liten bubbla.

Nu ska jag bara sätta mig ner och räkna ut hur jag ska överleva resten av året....!

Fy & Fä!

Hockey på tv:n som vanligt. Fast jag är inte så insatt, jag bakar kladdkaka istället. Det känns trevligare än att se på en sport som måste vara otroligt onödig. Sju matcher med samma lag, ack så trist.

Snart blir det kladdkaka, glass och bär med påskmust. Och det bästa av allt mys med älskling :-)


Ta dig i kragen och kolla upp, till slut har du blivit precis som du sa att du aldrig skulle bli. Jag förstår inte att en människa kan svänga om och verkligen tappa allt de dom stod för. Bortförklaringar hit, bortförklaringar dit. Nä, usch och fy och fä. Jag tycker det är hemskt, fast det är ju dig det är synd om.. Eller nä, inte det minsta. Du väljer din egen misär.

Trevlig helg!

Ny vecka igen! Helgen har varit jättetrevlig, men man mår ju därefter. Det är tisdag idag och jag känner mig fortfarande inte pigg. Började fundera om jag fått i mig något olämpligt på krogen men det skulle ju ha varit svårt eftersom jag inte drack något där. Så det måste bara innebära att jag håller på att bli gammal och inte orkar som förr. Men nu får det bli lugnt ett tag framöver.



Till Mamma :-)


Vi kommer aldrig ha ett lika värde, vi kommer aldrig behandla varandra med respekt!

Jag börjar bli så less på att läsa alla tidningar. Det står bara om misärer. Den efter den haffas för att dom är drogpåverkade, det står sjukt mycket varje vecka bara i Piteå Tidningen. Den och den misshandlar sina fruar. Politiker och högt uppsatta chefer har löner till förbannelse medans människor i Sverige står utan pengar och husrum... Våldtäkt, misshandel och mord. Hela tiden går det runt runt och det händer hela tiden!

Jag önskar vi levde i en bättre värld. En värld där alla har ett lika värde, där vi behandlar varandra med respekt. Det är bara inse att det aldrig någonsin kommer bli så.

Okej om man blir tagen för att man är drogpåverkad, det är en sak. Du väljer själv att ta droger och använda det så det är helt upp till dig själv om du vill förstöra ditt liv och leva som en hasch tomte. Om du däremot har stora mängder med droger på dig och säljer tycker jag det är lite värre. Att sälja borde va olagligt medans om du brukar droger borde det va lagligt, det tycker jag är rimligt.

Misshandel. Det finns inget värre än att misshandla den man älskar. Och det jag verkligen inte kan förstå är dom som misshandlar sina nära och kära när dom är fullständigt nyktra och sig själva. Slå dig själv istället, bespara andra dina aggressioner.

Alla våldtäktsmän borde få livstid. Dom förstör en annan människas liv på bara några sekunder. Om dom tar offrets liv, ja då kan staten se till att gärningsmannen inte har något till liv heller, de enda dom är värd är ett liv i fängelse.

Kan du ta en annan människas liv, alltså begå mord, så kan du lika gärna ta ditt eget liv. Det är liksom en bättre lösning.

Politiker - högt uppsatta chefer, sänk era löner. Det finns andra människor som behöver dom. Man behöver inte en lön på flera hundra tusen kronor i månaden för det hinner du aldrig jobba och göra rätt för. Ge pengarna till de människor som kan hjälpa till och se till så att alla personer i det här lander har tak över huvudet och pengar till mat.

Mer bilder från bröllopet!

Nu har jag försökt mixtra, vad tycker ni?
Hiss eller diss?








Tidig morgon

Den här dagen har varit minst sagt lång! Vaknade klockan sex och följde mamma till Älvsbyn. Hon har något i höfterna plus att hon åkt på en inflammation i tänderna. Inte lyckat, men hon besökte iaf någon som kunde hjälpa henne för att ha mindre ont när hon går. Så vi får hoppas att hon blir bättre snart!

Till middag har vi käkat våfflor, det var supersmarrigt. Däremot börjar jag må så illa när jag äter fet mat - mycket grädde osv så det är ingen höjdare. Får hoppas jag överlever natten bara... ;-)

Imorgon är det möte på Lernia med min jobbcoach och sen blir det att åka till Luleå med moster Lotta. Det ska bli trevligt. Får se om man kanske hittar sig nått fint!

Recept!

Efter förfrågan, recept på after eight muffins:

(ca 12 stora muffins)
150 g mörk choklad
12 bitar after eight
150 g smör eller margarin
3 st ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
12 stora muffinsformar


1.
Sätt ugnen på 200 grader

2. Bryt chokladen i mindre bitar och smält på svag värme tillsammans med matfettet under omrörning.
Ställ åt sidan att svalna.

3.Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Sikta ner vetemjölet och bakpulvret.
Häll därefter ner den ljumma chokladsåsen och rör varsamt smeten slät.

4. Skeda upp smeten i formarna så att de blir fyllda till knappt 3/4.

5. Skär varje mintplatta i ca 3 bitar och stick ner dem lätt i smeten i varje form.

6. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

KLART!

Recept från Kokaihop.se

Muffins med after eight


Nu är jag verkligen i bakartagen! Har just bakat dessa goda muffins med after eight i, fast i och för sig vet jag inte om dom är goda eftersom jag inte hunnit smaka dom än.. Men jag hoppas på det bästa! Har även gjort en morotskaka i långpanna, vilket jag gjort förut och det är supersmarrigt. Den är dock inte riktigt klar ännu :-) Nu blir det snart mys med älskling framför en film med lite nybakat fika. Mums!

Nolltolerans mot alkohol/droger i trafiken!

Riskettan utbildningen var mycket givande tycker jag. Mycket som man fått repetera men det ser jag bara som en bra grej. Att kursen kostade 700 kronor tyckte jag inte var farligt, helt klart värt pengarna. I tre och en halv timme satt vi och diskuterade om trötthet, droger och fortkörningar i trafiken etc.

Den här & den här fick vi se, väldigt bra filmer som verkligen visar ett budskap, kör inte full och kör inte för fort! Vad som helst kan hända. Och om ni skiter i era egna liv, tänk på andra människors liv. Dom kanske inte vill dö av att bli påkörda av en alkoholist eller av en person som bara vill komma hem fort efter jobbet.. Tål att tänkas på. Själv vet jag med säkerhet att jag aldrig skulle sätta mig i en bil och riskera andras liv med flit.

Och alla som kört full eller galet för fort och har gjort det till en vana, jag skäms för er!

Zumba !

Jag tog inte det där dyra Zumba paketet som jag sett tidigare, jag valde det billigare alternativet.  Till Xbox:et. Zumba Fitness Kinect, ska bli kul att testa, är det ingen hit så säljer jag det!



Mycket trevlig dag

Den här dagen har varit otroligt rolig. Började med en ganska lång bilfärd till pappa! Sedan for vi vidare och åt inne i city, mycket god lunchbuffé. Sen har vi shoppat loss på Rusta & ÖoB, jag fick med mig 4 liter dricka och två dörrmattor. Inget som var sådär jätteroligt men dörrmattorna har jag behövt länge och jag fick dom för 20 spänn!

Så detta innebär att jag är grymt fattig nu tills det trillar in pengar på kontot till veckan någon gång! Nu väntar jag på Geisha (mosters hund) som ska komma och vara med mig tills imorgon medan dom andra är på Hockeycup :-)

Trevlig helg allihopa!
G E I S H A !

WAVE MAKER !

Den här dagen har varit grymt trevlig. Har suttit på mysiga fik och surrat lite med kusin Anna. Det godaste under dagen var en Vanilla Shock Latte på Nodo, gudomlig! Innan jag var tvungen åka hem handlade jag diverse nödvändigheter på Ica. Och till det hör såklart en Dr Pepper, ytterst nödvändigt!

Har jag berättat om mitt bästa fynd denna vecka? Som jag har letat, varit irriterad för att den inte funnits i hela stan. Blev för snål när jag äntligen hittade den på stan... Och hipps vipps finns den på OnOff för 260 riksdaler!
Snart är denna godingen min!

Dags för lite Zumba?


Funderar starkt på att beställa hem detta. Alla pratar om att det är så roligt och ett effektivt tränings sätt. Jag skulle verkligen behöva röra på mig lite mer, och tro det eller ej men jag älskar ju att dansa! Hittade kitet som är på bilden nämligen på Ellos, och där har jag 40 % på en valfri vara så man ska kanske slå till? Eller?

Månadens vill ha iaf... Bilden kommer från Zumba Fitness hemsida !

Kurs på Lördag !

Jag ska alldeles strax hoppa i säng, har börjat vara uppe alldeles för länge på kvällarna nu. Men vad kan man göra åt det? Lägga sig tidigt imorgon kanske? Tro det eller ej men det har varit otroligt skönt att vakna tidigt och lägga sig i tid senaste veckorna. Man blir lite mer pigg och orkar göra mer under dagen och framförallt har man tid till det..

Snart är det helg och ingen rast, ingen ro. På lördag blir det riskettan (eller va heter de?) kursen som man måste gå för att ta körkort. 700 Riksdaler och tre timmar fattigare kommer jag bli men det är nog värt det. Däremot ska det ju handla om alkohol och droger i trafiken och det vet jag med säkerhet att det är ingen bra kombo.. Menmen, måste är ett måste och jag är ändå ganska taggad. Ett år från nu har jag då minsann körkort och slipper springa i regn, snö och kalla vinterdagar för att handla hem lite mat, sååå skönt! Det blir nog det bästa av allt ;-)

Sommarens vill ha !


Allt kommer från Nelly.com !

1. Woodstock Balconette Set - Sunseeker 878 :-
2. Calvin Klein - Luxe Mesh Swimsuit 1139 :-
3. Roxy Out Loud Bikini 899 :-

Varför gjorde jag så?

Mycket funderingar på väldigt mycket idag. Jag funderar över det val jag gjort i mitt liv och varför jag gjorde just så. På senare tid har jag sagt hejdå till människor jag verkligen älskar och bryr mig om. Men jag klarar inte av att stå i skuggan och kolla på när deras liv vänds upp och ner. Sedan vill jag själv inte bli som dom. Jag vill inte vara en del av ett sådant liv. Jag tar avstånd för att det är säkrast för mig, för då vet jag att jag sitter säkert. Det kan anses vara väldigt egoistiskt av mig men så är det, så jag fungerar.

Har även lärt mig eller snarare insett att jag är lite som en ensamvarg. Jag tycker om att vara själv och jag antar att det är för att det är lugnast så. Det är ingen som kan såra mig om jag bara är med mig själv. De enda jag släpper riktigt in på livet är min familj, de närmaste i mitt liv. För jag vet att dom alltid kommer att finnas för mig, oavsett hur det ser ut eller vad som händer.

Jag har valt en väldigt trygg och säker väg i mitt liv men jag vet inte om det alltid kommer att vara så. Morgondagen vet jag ju ingenting om. Visst har jag varit tonåring och gjort revolt, kanske började jag dricka alkohol lite för tidigt men samtidigt känns det som att det är en historia som är förbi. Jag har lärt mig mycket av mina föräldrar, haft många tankar att kunna fundera kring och aldrig behövt hamna där vissa tonåringar och ungdomar är idag.

Jag är så otroligt tacksam för att jag blev den jag blev. Att stå för vad man tycker och tänker är inte alltid enkelt men man kommer nog alltid längst med det. Jag kanske inte har så många som jag umgås med, sk vänner. Men de jag har och som jag nyligt lärt känna dom är verkligen genuina personer.

Funderingarna har faktiskt lärt mig att jag är otroligt nöjd med mitt tråkiga och inte så innehållsrika liv.

Kloka ord från en klok kvinna ;-)

Man kan aldrig dömma (stavning?!) en människa som gjort något dumt för länge sedan, vi lever i nuet. Och framtiden har inte en innebörd av det som hänt förut i livet. Se framåt. Visa din familj och dina nära respekt, nu & föralltid. Bara en tanke till er där ute som dömmer någon gång på gång!

Jag har fått höra dittan o dattan hela mitt j*vla liv om folk som gjort något dumt för 20 år sedan och dom får ta skit än idag. Det här håller verkligen på att hända en annan väldigt nära person till mig, och jag känner bara nej för helvete, nu får det vara nog!!!!

/ Evelina ''kvinnan med sunt bondförnuft'' Hedlund

Förändring..

Från och med första juni är man sambo på riktigt. Har sagt upp min lägenhet. Känns skönt men samtidigt lite spännande. Även om jag varit mycket hos Michael har jag även haft en trygghet ifall att något skulle gå fel. Men nu blir det förändring. Har även tagit tag med körkortet så nu är det plugga teori och köra som gäller. Därefter får vi se om vi söker oss en ny lägenhet, för med körkort kan man ju bo i princip vart man vill.

Och så har jag ju som sagt börjat på Lernia och fått en ny jobbcoach. Så dagarna går lite fortare och man har någonting att göra. Gå på olika seminarium och möten. Väntar bara på att få höra någonting nytt med utbildningen som jag anmält mig till. Hoppas fortfarande att den kan börja till hösten!

Jag längtar redan efter Nordman..

Fick typ en chock i veckan när jag läste på nyhetsflödet på FB '' Det är med sorg i hjärtat jag säger det här, men Håkans privata situation just nu har gjort det omöjligt för oss att jobba vidare med Nordman. Jag hoppas att vi får möjlighet att fortsätta vårt arbete längre fram'' Jag fick verkligen också sorg i hjärtat. Som jag älskar deras musik. Och det är så roligt när dom kommit ''tillbaka'' nu på senare år. Två år i rad har jag även fått äran att se dem live. Bilderna här nedanför tog jag förra sommaren när jag & Michael var och lyssnade! Supertråkigt iaf. Men jag vet också hur svårt Håkan troligtvis har det med sin privata situation. Det är inget jag önskar någon människa. Jag sänder tankar och styrkekramar till hans familj, det måste vara grymt tungt! Och jag hoppas innerligt att dom snart är tillbaka igen. Även om han har en hel del att ta itu med innan dess.


Nu åker jag

och hälsar på pappa! Ska följa med storasyster. Det ska bli trevligt, har inte träffat honom på flera veckor så jag saknar honom massor.. Nu har jag laddat telefonen med massor av musik eftersom vi ska åka några mil! 

Igår när vi var ute hos kusin Alexandra med syskonbarnen och Tim :-) Åkte dit med storasyster :-)

Aldrig mer melodifestivalen!

Känner mig riktigt irriterad nu. Har sagt många gånger att jag ska sluta se melodifestivalen, önskar att jag också gjort det.. För vaf*n är detta? Sverige skickar hellre en clown i gula kläder, än något seriöst med en riktigt bra röst. Alltså har detta blivit dansbandsgalan eller holabandola tävling? Jag tycker det är riktigt pinsamt att vara svensk just nu. The Monkier istället för Linda Pritchard? Haha.. Jag är troligtvis den enda som har bra smak och vet att de bästa låtarna redan åkt ur tävlingen, om man jämnför med resten av Sverige.

Glädjande besked!

Idag vaknade jag nästan med ett leende på läpparna. Kanske inte riktigt ordagrant men den här dagen känns väldigt positiv. Möttes av ett trevligt besked och jag hoppas att det håller i sig! Det känns som om det bara kan gå åt ett håll just nu, för neråt ska det då inte gå något mer. Bara uppåt!

På måndag börjar man på Lernia. Får väl någon jobbcoach och sånt och sedan är det väl arbeten i grupp. Känns skönt att få något att göra på dagarna. Däremot är jag väldigt besviken, för jag hade verkligen ställt in mig på att börja plugga till hösten. Nu ska dom däremot inte ens starta en undersköterska utbildning i Piteå under 2011... Och jag behöver verkligen något att göra nu, helst plugga eftersom det inte finns några jobb... Och jag tänker aldrig någonsin hamna i Fas 3 inom Jobb & Utvecklingsgaratin. Aldrig i livet!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!