Utsiktstorn utan utsikt & rökkurer utan rökare!

Ja visst är det skrattretande. Senaste veckan har ju varit underhållande från kommunens sida. Varför lägga pengar på rökkurer när man planerar att införa rökförbud under arbetstid? Det är ca 270 000 kronor som våra kommunalråd har ''slösat'' bort anser jag, bara på detta.. Jättebra att kommunen ska bli rökfria och att den dyrbara arbetstiden ska innehålla arbete och inte rökpauser, men med rökfria arbetare så behövs väl inga ''rökrutor''?

Men sen har vi utsiktstornet... Utsiktstorn är väl gjorda för att man ska kunna se rätt långt och kunna få en annan utsikt än bara träd? Men så är inte fallet. Pengarna tog slut så dom kunde inte bygga det högre. Någon utsikt ska man ju inte tala om eftersom det enda man ser är träd. Återigen har kommunen lagt pengar på något som ingen har nytta av. För att åtgärda problemet så ska dom visst ta bort träd, vilket troligtvis innebär nya kostnader och ett ännu dyrare utsiktstorn...

Sammanlagt bara på dessa två saker har kommunen lagt ca 500 000 kronor på obetydliga ting. Pengar som jag gärna sett hamnat någon annanstans. Pengar till att göra något för Piteås ungdomar/äldre ja vad som helst egentligen.

Nästa steg som troligtvis kommer inträffa är att kommunen nekar att det är rökrutor dom köpt in och istället säger att det bara är för syns skull eller nått... vad tror ni? Jag tycker båda kommunalråden ska avgå, och det med en gång!

--->Aftonbladet<--- har uppmärksammat händelsen om utsiktstornet

Vi tre mot världen!

Det jag mest av allt längtar mest till är att känna mig hemma. Känna att jag valt mitt hem och hur det ska se ut. Bli trygg i min tillvaro. Min andra lägenhet var ganska full med ångest. Jag kände helt enkelt väldigt mycket skuld efter att ha flyttat från mamma. Jag var inte där särskilt mycket, någon gång men väldigt sällan. I perioder gick det bra men andra inte.. Det var aldrig roligt att flytta hemifrån, jag trodde det skulle vara det bästa av allt men jag hade så oerhört fel.

Jag säger däremot inte att det var fel att flytta hemifrån. Jag behövde det och kände just då att det var det bästa för mig. Sedan jag gick i åk 6 på grundskolan hade jag haft 2 mil till mina närmaste kompisar. Mamma kunde sällan skjutsa mig och hon jobbade mycket så jag tog mig helt enkelt inte. Det kändes helt enkelt som att jag levde i en liten bubbla där ute i Jävre där bara mamma och mormor fanns. Sedan fick man sitta hemma själv väldigt ofta när mamma var borta och jobbade.. Det är inte riktigt okej för en tjej på 16 år som ska börja gymnasiet. Vänner och socialt umgänge det behöver man. Annars flippar man precis som jag gjorde. Fick utbrott över ingenting. Tyvärr fick mamma och mormor ta den smällen.  Därför fick jag tillslut ett beslut om eget boende av soc och det är jag faktiskt tacksam för. Jag har klarat av att ta hand om mig själv utan att som alla tror - hamna i dåligt sällskap bara för att man flyttar hemifrån så ung. Och idag är jag precis den Evelina jag ska vara; glad. Blir nästan mörkrädd när jag tänker på hur arg jag kunde bli.

Men att flytta ifrån min mamma var nog det svåraste jag gjort i hela mitt liv. Hur mycket vi än hade bråkat månaderna innan så rann bara tårarna av saknad så fort jag satt där ensam i min nya lägenhet. Och den dagen vi flyttade kunde jag inte ens säga hejdå till mormor. Men det beror på våran starka relation till varandra, det kommer alltid vara vi tre mot världen. Det är ganska roligt; idag kan man bara sitta och skratta åt alltihop ;-))

Så underbart!

Shit vad jag är lycklig idag. Jag svävar på moln. Det är just dessa dagar som jag inte förstår dom som säger ''pengar har ingen betydelse'' Det har dom faktiskt. Kanske inte för att vara lycklig hela tiden, men för att underlätta en stor del av livet. Det här är den första månaden på hela mitt sk vuxna liv som jag helt klart kan försörja mig själv och samtidigt lägga undan pengar på mitt sparkonto. Jag kan även unna mig ett nytt skopar och lite nya kläder. Något sådant har jag nästan aldrig haft råd med, jo om jag sett till och sparat ihop under två - tre månader men inte annars.

För första gången kan jag också säga att jag bidrar till hälften med allt. Hyran framförallt som jag inte kunnat gjort under de åren vi varit tillsammans. Jag är så glad att jag vågade ta steget, steget från soc. För första gången är jag verkligen nöjd och stolt över att jag kan betala allt jag äger med egna vältjänade pengar. 

Även om det inte kommer vara så här så länge till, (eftersom jag bara har ett vikariat på Ur & Penn) så känner jag att det kommer lösa sig, jag kan spara pengar som jag kan använda de månader jag kommer få mindre. Men framförallt så fortsätter jag söka jobb och hitta den rätta utbildningen för mig. 

Och snart flyttar pappa hem, han kommer vara så nära. Det känns ganska otroligt. Och jävligt roligt. Det gör det nog för hela familjen faktiskt. Helt underbart. Awesome.

I K E A K A T A L O G E N H A R K O M M I T !

Är helt överlycklig. Fick Ikea katalogen idag! Och det är himla superbra att vi inte hinner dit nästa måndag, för veckan därpå är våra skrivbord på extrapris och 300 kronor billigare. Så det tjänar vi på, vilken tur att jag är ledig då! Nu får vi bara hoppas att dom finns i lager när vi ändå ska dit... Peppar peppar!


Redo för att städa ut oss..

Då har man alldeles nyss haft lägenhetsvisning. Men det skulle inte förvåna mig om ingen vill ha våran lägenhet, för den ser ganska skabbig ut på vissa ställen. Michaels mamma är även här och torkar fönster, vissa kan tycka vi är lite bortskämda på den fronten men jag kan faktiskt inte göra det själv, för det ser bara värre ut då! Hjälpen uppskattas iaf väldigt mycket.

Rent och fint blir det och snart är det inte länge kvar, tills vi får flytta! Jag längtar så mycket...
Nu ska jag göra mig redo för 4 timmars jobb, sen är man ledig under morgondagen!
Ha en fin dag alla där ute.

Det här vill jag bli när jag blir stor...

Jag har under den senaste tiden funderat väldigt mycket kring studier och vad jag vill bli, eftersom jag inte kom in på utbildningen jag sökte.  Jag vill arbeta med något jag är intresserad av och verkligen brinner för. Därför tror jag nu att jag verkligen hittat något som jag vill bli. Anhörigterapeut med inriktning inom beroendeområdet. Jag tror det skulle vara något för mig. Har hittat två intressanta utbildningar. Den enda nackdelen är att det kostar väldigt mycket pengar. Men jag lägger hellre mycket pengar på något som jag med stor sannorlikhet vill jobba med hela livet än att kasta bort pengar på en utbildning som jag bara går för att ha något att göra för tillfället.

Imorgon ska jag sätta mig ner och mejla de olika skolorna jag hittat. Kan vara kul och höra om dom tror det skulle passa mig. Jag är ju som sagt en väldigt känslig person och att jobba med något sådant här kräver mycket tålamod och ett starkt psyke. Men det går om man verkligen vill. För sådant tror jag man kan träna upp. Det där med känsligheten alltså!

LOVELY!



Nu ska jag alldeles strax gå till bussen, känns som rätt val idag istället för att cykla till jobbet. Väder för att ligga kvar länge i sängen var det såklart men det gjorde jag inte alls. Steg upp och gjorde mig iordning istället och tro det eller ej, man hinner bli mycket piggare bara man masar sig upp ur sängen!

Nu blir det fyra timmars arbete, sedan ska jag träffa pappa och umgås med honom och storasyster.
Och såklart mina syskonbarn ♥

SIXTEEN DAYS LEFT!

Ska alldeles strax lägga mig i sängen framför en film. Idag tror jag det blir filmen Trust som jag skulle sett för typ en vecka sedan. Den verkar helt okej, så vi får se om den levererar.

Imorgon har jag en riktig sovmorgon, börjar inte jobba förens klockan tre på eftermiddagen, ska bli riktigt skönt faktiskt. Kanske man hinner göra något under morgonen om jag nu inte sover alldeles för länge. Fast regnar det och är dåligt väder så kvittar det egentligen hur länge jag ligger kvar i sängen ;-)

Och jag som vill till Ikea nu, nu, nu! Men det går inte riktigt att planera just nu eftersom jag har mycket jobb framför mig. Men det gör ju absolut ingenting, för det innebär ju att jag kan handla mer från Ikea? Ska bli roligt med lite nytt & fräscht i möbelväg/dekoration.. Michael tänker lite mer såhär, en ny tv, en laptop en ny stationär, hmmm... vad ska han välja? Sånt tråkigt orkar inte jag bry mig om just nu iaf, det skulle va en ny och större tv kanske (och kanske en liten till sovrummet oxå med dvd spelare) som sagt....mycket drömmar!!!


Natti på er där ute :-) Förlåt för att jag inte kan bjuda på några bilder. Men så äre!

Nerpackat!

Jag hade för en gångs skull tänkt ladda in lite bilder men så inser jag att sladden till kameran ligger långt ner i en flyttkartong. Så kan det gå, men det var väl inte helt oväntat eftersom att det mesta vi äger just nu ligger i kartonger. I slutet av veckan ska jag börja städa ur skåparna i köket och sovrummet. Då blir det mindre att göra den veckan vi flyttar. Men troligtvis kan HSB låta oss få nyckeln några dagar (helst en vecka) i förväg. Skulle vara skönt, har så mycket på jobbet framöver så det blir både arbete, urstädning, inflyttning osv... Börjar få lite smått panik om soffan och sängen också, eftersom dom inte ringt ännu. Men jag hoppas allt hinner komma..

När allt det här är över vill jag boka en resa bara för en vecka, ligga på en strand och bara vara ledig.
Men än så länge är det bara en dröm.

En sommar, många minnen..

Var ett litet tag sedan man skrev här. Har fullt upp just nu både med arbete och flytt. Just nu längtar jag bara tills allt är över så man kan andas ut lite. Fast det bästa är nog att man längtar till jobbet ibland, eftersom det är så rörigt hemma. Men tack och lov börjar vi få ordning på det mesta, allt som behövs nytt är snart fixat och allt är nästan nedpackat. Troligtvis kan man börja med städningen redan nästa vecka och ta rum för rum, just nu använder vi bara tv rum och kök. Mycket nytt kommer det att bli, men det är tack vare att jag jobbat väldigt mycket på sista tiden och äntligen kunnat börja lägga undan lite pengar och spara till det men verkligen vill ha och behöver. Tror det kommer bli riktigt bra, men som sagt, längtar tills allt är klart och vi är inflyttade!

Sommaren tog slut så himla fort. Men man har ju några fina minnen med sena sommarkvällar, trevliga människor och såklart har jag förevigat allt med lite bilder. Men dom får vi se om jag orkar lägga ut den närmsta tiden. Förmodligen blir det fb bara, det är enklast så!

Var ju på det sk modell för en dag förra fredagen via Model Lab. Jag har lite ångest eftersom det blev sjukt dyrt. Jag var inte alls helt imponerad, kan sminka mig bättre själv och alla bilder ser ut ungefär som hela Piteå's befolkning bilder just nu (om man kollar in profilbilder på fb) Fast roligt är det ju att ge bort i julklapp & presenter till sina nära och kära. En upplevelse var det i alla fall..

Den här bilden tyckte jag blev bäst men såklart när jag kommer hem och sätter igång cd skivan ser jag att den är ganska förstörd. Ni ser väl den där gula saken mitt i bilden som förstör allt? Kolla verkligen igenom era bilder noga om ni går dit och ska köpa någonting. För det är dyrt och då ska man ha sitt för pengarna.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!