Wow, tittarbrev i BB!





Hade jag vetat att det där skulle komma med hade jag kanske valt något annat...
Pinsamt, blev ju alldeles röd om kinderna. Nåja, Hejja Martin du är bäst!!

Känner lugnet på landet

Första natten i Manjärv är avklarad. Och jag är inte less för fem öre ännu. Typ varje gång vi är hit blir jag fort less men ingen känsla av det än så länge! För första gången på flera månader har jag sovit en hel natt utan att vakna och bara det är så himla skönt. Jag känner mig utvilad och pigg. Under dagen har jag hunnit städa bilen så den är skinande ren, bakat pinnbröd, hämtat ut trädgårdsmöblerna och gjort diverse annat. Här är det ingen stress och här kan man bara vara precis den man är!


Igår kväll klockan tio på kvällen satt vi ute och grillade korv. Mycket mysigt. Men jag är så rädd för alla ljud. Hipps vipps hoppar det väl fram någon björn eller en älg bakom träden?!




Dessa bilder är tagna idag för ungefär två timmar sedan. Mammas kusin Barbro och hennes karl är här på besök med deras husbil. Mycket trevligt. Dessutom var maten sjukt god, hamburgare, gjord på öppen eld.

Otroliga människor

I början av veckan kom jag över tre nya bloggar medans jag satt och surfade som jag alltid gör. Alla tre har en väldig koppling till varandra. Jag har lusläst allt i en veckas tid på alla bloggar. Och jag känner mig verkligen otillräcklig. Oj vad man skulle vilja finnas till hand, hjälpa och stötta. Fast jag känner inte dessa personer, jag vet inte vem dom är. Bara att två stycken kommer från samma stad som mig och att en nu har tagit livet av sig.

Jag har fått en förståelse för de som är psykiskt sjuka. Förut har jag inte riktigt haft en inblick i hur det fungerar för en människa som har en psykisk sjukdom. Idag förstår jag verkligen det, efter att ha följt dessa bloggar förstår man. Bloggarna handlar om sorg, vrede, hat, och förtvivlan. För sig själv, för att ha förlorat någon man älskar men framförallt för att Sverige inte har en bra psykiatrisk vård att kunna erbjuda.

Flickor och pojkar som är sjuk i dagens sverige (som jag förstått saken) måste sitta inlåsta med brottslingar, som begått mord, våldtäkt etc. Kanske samma sort av människor som en gång förstört deras liv eller deras mående. Detta kan jag bara inte förstå!
http://utanattfalla.blogg.se/http://doden.blogg.se/http://fasterester.blogg.se/

Jag förundras också vilka människor det finns som verkligen ställer upp. Vilken historia och vilka människor! Att hjälpa en flicka som man från början inte känner annat än via en blogg det är så otroligt starkt gjort tycker jag. Det borde finnas fler av dom för det behövs i dag i Sverige. Hade de funnits fler av dem hade kanske världen inte sett ut som den gör idag.

Jag vill bara säga att jag blivit oerhört berörd av Er. Och jag tror Ni kan hjälpa många!
Sänder en tanke till Anna som valt att lämna sin plats här...

Glad Påsk !

Nu har vi landat i Manjärv och städat in oss. Huset skiner och vi är redo för främmande. Moster och hennes pojkar kommer i slutet av helgen och då blir det Kåbdalis för lite skidåkning. Har inte stått på mina skidor på över ett år. Så jag är lite ringrostig. På lördag kommer troligtvis Samuel också, så då slipper jag vara ensam med de äldre i huset ;-)

Tanken för mig är att sola, sola, sola. Om det blir någon sol vill säga. Idag har det inte varit mer än 13 grader men förhoppningsvis blir det varmare tills imorgon. Då ska jag ligga ute och pressa samtidigt som jag grillar korv i mängder.

Jag är ju hopplös på att lova ge er bilder, fast troligtvis blir det en hel del bilder under helgen. Vi får se om dom kommer ut i bloggen bara, för här uppe kör vi fortfarande med modem och det går saaakta kan jag lova!

Nu ska jag fortsätta mysa ner mig, senare blir det film och kanske lite sällskaps spel,
glad påsk på er alla! ♥

FILMTIPS: CONVICTION


Conviction  - The incredible true story of Betty Anne Waters

Under tiden jag varit sjuk har det blivit en och annan film. Den här fastnade jag verkligen för. Funderar ni vad ni ska se så se denna, väldigt gripande och en fantastisk historia om syskonkärlek. Hilary Swank gör rollen så jäkla bra!!


Bort några dagar!

Sorry, börjar bli dåligt med mina dagliga uppdateringar. Händer inte så mycket här hemma just nu eftersom jag inte är så pigg. Jag sover mest hela tiden, blir så trött av medicinen. Men imorgon åker jag till Manjärv för att tillbringa påsken där. Hoppas jag är nog pigg till på måndag så jag orkar åka skidor i Kåbdalis!

Men vill verkligen att sommaren ska komma med en gång nu, är lite less på att allt ska se så grådaskigt ut!

Då var det dags...igen!

Börjar bli oerhört trött på min kropp. Framförallt magen!! Kom just hem från VC, har fått en tiodagars behandling med antibiotika. Denna gången sitter felet i naveln.. Mysko men sant. Och gör förbenat ont. 

Nu ska jag göra middag, sen blir det sängläge för hela slanten!!

Äntligen lite pigg...

Nu är man pigg igen efter helgens bravader. Moster Bittes 50 års fest var super, har inte haft så trevligt på länge! Senare under dagen kommer en massa smaskiga bilder, haha!

Är bara tvungen lägga ut denna lilla text som finns på det flesta fb statusar (den var klockren)
''Du väljer själv vilka människor som du vill ha i ditt liv, du ser vem som bygger upp dig och vem som drar ner dig. Att omge sig med människor som är negativa och destruktiva gör nåt med oss, vi blir trötta, slitna, känner oss kraftlösa och ljuset i våra ögon blir allt svagare dag för dag. Tänk över vem du vill ha i ditt liv. Vem som ger och vem som bara tar. Behåll de som värdesätter och respekterar dig''

Och som svar på frågan om maten i fredags blev god; den blev supergod!!!

Snart är det dags för....middag!


Nu har jag börjat förbereda maten, detta är förrätten! :-)

Ungefär en halv åtta hos mig !

Tills imorgon har jag planerat en god och billig trerätters middag till  jag, mamma, Kristofer & Michael. Mycket enkelt men jag tror det kan bli smarrigt. Så här ser upplägget ut

Förrätt:

Spenat & Fetaost fyllda tortillas med en söt honungs smak

Varmrätt:

Marinerad (grillad) fläskfilé med råstekt potatis och morötter.
Till det serveras beasås, fräsch sallad och vitlöksbröd.

Efterrätt:

Cheesecake i glas, med vaniljkesella och färska hallon.

Ny lägenhet? Ja eller nej är frågan!

Var ju på lägenhetsvisning igår, mitt i stan! Lägenheten var jättefräsch & fin. Däremot gillade jag verkligen inte ''loft gångarna'' Hade den varit på ett annat ställe så hade vi nog tackat ja, fast vi har inte tackat nej än heller! Har däremot anmält mig på en till trea, precis på samma ställe fast på bottenvåningen. Kanske ser det bättre ut där! Annars var allt också nytapetserat, ny kyl, frys och spis. Fast nä, troligtvis inte!

Men jag längtar grymt mycket tills man får större, och så vill jag verkligen bo i stan. Jag som alltid hänger där! Då får jag nära till affären, farmor och mycket annat! Om inte annat till jobbet och skolan :-D



Här i det rosa huset är det. Fast däremot längre ner, man ser tyvärr inte på bilden :-)

L U L E Å I M O R G O N !

Nu ska jag alldeles strax snöra mig i säng. Ska upp tidigt imorgon. Följa mamma till Luleå eftersom hon ska till tandläkaren men jag ska gå på stan och se om jag hittar något fint. Skulle verkligen behöva ett par svarta eller ljusa jeans. Kan typ inte ha några kläder i min garderob längre, kilona verkar ha blivit fler! Men så kan det vara, hade ju kunnat se ut som Kissie och det vill man ju verkligen inte. Ser hellre några kilo tyngre ut :-)

Ungdomsarbetslösheten

Idag är en sådan här dag när jag är fullständigt irriterad på vad som skrivs i Piteå Tidningens kommentarer. ''Ungdomar är så lata, ungdomarna vill inte jobba dom sitter bara vid datorn hemma och spelar'' osv. Jag kan bli måttligt förbannad på att man drar alla över samma kant.

Visst är det så att det finns ungdomar som inte gör rätt för sig, som  inte vill jobba och som bara vill sitta och spela. Men fyfan, inte alla över en och samma kant. För mig känns det nästan förnedrande när vuxna människor klankar ner på en utan att veta fakta. Dom skulle kunna komma hem till mig och se vad jag gör varje dag.

Jag börjar dagen med min kopp té, framför datorn. Läser mejlen och går igenom jobbansökningar som måste skrivas om för varje företag. Det blir alltså ganska många ansökningar per dag. Jag kanske inte sitter i sträck åtta timmar/dag men jag ljuger inte om jag säger att jag åtminstone söker arbeten osv minst 40 timmar i veckan. Då ska man också räkna att jag går på coach samtal och möten på Lernia 1-2 gånger i veckan på ca 1-3 timmar. Och jag vet att det är fler ungdomar än jag som arbetar precis lika flitigt. Därför är det sjukt hur ''vuxna'' verkligen kan låta mot dagens ungdomar. Och hallå, vi lever fan inte på 60-70 talet längre. Världen och Sverige har utvecklats otroligt, nu lever vi på 2000 talet och det är nya tider. Kom inte och säg att det är samma tid som då!!!!

''Man måste flytta för att få ett arbete'' blablabla. Aldrig i livet, jag står för att jag aldrig skulle flytta. Jag skulle aldrig lämna min familj och mina vänner, så familjekär som jag är. Mitt liv finns i den här stan, min trygghet och jag trivs verkligen här. Aldrig att jag rycker upp hela mitt liv för ett arbete. Då studerar jag hellre och gör mitt för att kunna söka arbeten inom andra arbetsområden där det verkligen finns jobb. Det är kanske inte mitt drömyrke, men jag gör det för att kunna arbeta!

Tror fan i mig jag ska ha öppet hus hemma hos mig så ska ni ''vuxna'' nedklankande idioter få komma och se hur en dag här hemma går till. Jag arbetar säkert mer än vad en kommunalare gör, för dom minsann, dom har bara en massa fika raster!

(ber om ursäkt för mina ord men ibland blir jag så förbenat arg....)

Virkat överkast

Förra veckan bad jag mormor virka mitt överkast större. Jag tror hon har gjort ett till varje barnbarn om jag inte minns fel. Fast nu när vi ska köpa en ny säng blir det alldeles för litet. Hoppas hon bara får rätt garn så hon kan göra klart det snaart! Har ju tänkt ha vitt i hela sovrummet och överkastet ska jag kanske färga (det är vitt nu) i ljusgrått eller nått sånt. Tror det kan bli riktigt fint :-)

Lånad bild, men något sånt här tänker jag :-)

Tvätt dag !

Har inte sovit bra alls inatt, drömt en massa mardrömmar. Det har jag gjort ganska mycket på senaste tiden, nästan varje natt. Men jag vet inte varför! Idag ska jag i af hjälpa mamma med tvätten, det är alltid så bra tvättider i det här huset och det finns tre maskiner. Det säger bara svisch så är det klart!

Kläderna från H&M kom igår och Michael blev jättefin! Ett linne, en skjorta och ett par svarta byxor, det satt perfekt. Mina byxor hade tyvärr inte kommit som jag beställt men den blåa blusen var sjukt snygg!



Har ju även börjat sola så man får sig lite färg innan sommaren.
Får hoppas det blir en vända idag också :-)

Drömmer mig bort...


Michael
är borta ikväll vilket innebär att jag har oerhört tråkigt. Trist och vara själv, fast jag har drömt mig bort i en annan värld. Jag har suttit och skrivit en lista som ska inhandlas när vi ska på Ikea. Eller det jag har råd med i af, listan blev väldigt lång!

* Skrivbord (Micke serien)
* Jansjö Arbetslampa
* Signum Kabelsamlare
* Papperskorg svart

Klädkammare

* Förvarings ’’säckar’’ för kläder
* 2 st. Klädställningar

Toalett

* Enudden Toalettborste
* Enudden hängare för dörr
* Duschdraperi

Kök
* Pruta Burk med lock set om 17
* Grundtal Upphängningsskena
* Asker Burk
* Gruntal diskställ
* Dinera Skål (frukostskål)
* Impuls Bringare med lock
* Leende karaff
* Ikea uppläggningsfat 3 våningar
* Tékanna Riklig
* Servett ställ

Sovrum
* 2st. Lykta bordslampa
* Lerberg Hylla (vit)
* Gyllen platta (lampa)
* Alvine Spetsgardin 

Dekoration
* Negline ljushållare 4kr/st
* Blomster Vas 69 kr /st
* Minut Vägglampa 149kr/st
* Golvlampa 139 kr/st


+ massor med ljus och saker man bara plockar på sig på vägen! Jag har fått ihop allt till ca 2950 kr.
Hur ser eran lista ut när ni åker på Ikea?

Underbara tavlor!


Jag är med och tävlar hos Lily. Man kan vinna en valfri tavla från Formeli - hennes eget företag. Det finns såå mycket vackert. Så gå in och kika! ;-) Just nu är jag verkligen sugen på ''Money In The Closet'' tänkte att den skulle passa superbra i vår nya klädkammare som jag planerar för fullt!
Här är FORMELI & TÄVLINGSINLÄGGET!

Lägenhetsvisning

Wiho, den är dagen flyter på precis lika bra som andra dagar. När jag vaknade kollade jag mejlen som vanligt och vet ni vad? Vi har fått ett erbjudande på en lägenhet. På Nygatan däremot, jag vill ju bo på vatten & bröd husen! Men vi ska åka och kolla, det är kanske något som faller oss i smaken. Jag är plats tre i kön så det är ju inte alls säkert att man får den ändå! Fast det känns riktigt bra att vara bland de 30 sökande som får komma och kolla!


Ensam är stark

Visst är det häftigt hur livet verkligen kan vända? Från ena studen till den andra.

För ca ett år sedan vändes min vardag ganska upp och ner. Allting jag trott på och hoppats låg för tillfället i sjön. Något som äntligen var stabilt i mitt liv, på flera år, var borta igen. Jag låg platt på marken. Utåt sett har jag väl inte försökt visa allt det jag har känt. Bortsett från de människor som finns i min sida så är det nog ingen som ser mina sår.

En lång vår och sommar av fruktansvärda känslor, oro, förtvivlan och förvirring. Vad hade hänt? Jag kan än idag inte komma på vad jag gjorde förra sommaren förutom att jag pallade mig upp till jobbet. Men väl på jobbet så var mina tankar inte där, dom var någon helt annanstans. Och då kan ni förstå att man inte presterar så bra, och så får man ångest för att man inte gör det man egentligen ska. Men det går tyvärr inte att styra över.

Jag har fått höra att jag ältar. Att jag ska gå vidare. Sluta leva i det förgångna osv av människor. Fast det är ju inte riktigt det jag gör. När ni läser det jag skriver, vilket jag gör väldigt ofta, så kanske ni tror att jag ältar och inte går vidare. Fast jag skriver för att dela med mig men framförallt för att jag tycker om att skriva om just det här. Det är en sorts terapi för mig. Det här är heller ingenting jag kan älta eller gå vidare ifrån eftersom det är en del av min vardag, det finns hela tiden inom mig.

Min vändning kom i af den dagen jag åkte in på sjukhuset. Det var som att kroppen sa ''Stopp Evelina, nu taggar du ner!!'' Jag behövde vila. Jag behövde ligga i den där j*kla sjukhus sängen och ha ont. Jag behövde vakna upp ur min flera-månaders-dvala. Även om det kom tankar dit också ''hur sjuk ska man bli innan han egentligen hör av sig osv'' Men det var någonstans där i sängen jag bestämde mig för att ta vara på mig själv istället, lugna ner mig och inse att jag aldrig kan göra någon annans val. Många tankar på så få dagar och läkarna förstod nog inte varför jag grät så fort jag öppnade munnen. Eller varför elhissen på sängen användes jämnt och ständigt, dag som mitt i natten! Men jag hade tankarna någonstans där jag tog mina beslut jag måste ha sett väldigt ''sjuk'' ut.. Så det var en mycket nödvändig sjukhusvistelse med en blindtarm mindre, vilket inte gör mig något.. ;-) (ärret hade dom ju iofs kunnat skippa!)

Där kom alltså vändningen och jag har gjort mer val sedan dess. Jag har valt bort det som jag anser tar alldeles för mycket negativ energi ifrån mig. Jag har valt att leva ett ganska ensamt liv på det sociala planet men jag trivs väldigt bra med det. Det är nog också väldigt enkelt för mig som inte klarar av att bli sårad. Det tar för hårt liksom. Och det här har varit min terapi på vägen. Jag känner att jag har blivit starkare, verkligen vågar stå upp för mig själv på riktigt och våga tro på att allt verkligen löser sig och kan bli bra.

Det är nog sådär som man säger, ensam är stark.


Pastasallad med kassler

Har alldeles nyss gjort i ordning middag, idag blir det Pastasallad med kassler.

Recept:

Ca 500 g kassler
1 stor Creme Fraiche
1 påse frysta salladsgrönsaker
2 - 3 påsar Knorr Dressingmix (finns olika smaker, jag använder vitlök)
Pastahjul (inte fullt en påse)


Så här gör du:
Koka pastahjulen. Gör tärningar av kassler'n. De frysta salladsgrönsakerna ska vara tinade. Blanda dressingmixen med creme fraiche'en. (Jag tar alltid tre påsar fast det blir en mildare smak med två st. Om du inte är så mycket för vitlök prova den Grekiska dressingmixen.) Blanda ihop kassler, salladsgrönsaker & creme fraiche röran. KLART! Servera med färskt bröd och en god måltidsdryck.

Supersmarrigt & verkligen bra sommar mat! Ett plus i kanten för billig mat!

Flyt i mitt liv !

Har verkligen flyt i mitt liv just nu. Denna dagen kom med goda besked, får nog jobba ännu mer än vad jag trodde under sommaren! Plus att jag fått två nya handledare - Ingela & Jörgen!! Så nu kanske man äntligen kommer igång med körkortet. Eller det har jag ju faktiskt redan gjort men mest med teori så snart får jag nöta körningen ;-)

Målet är väl att fixa halkbanan i sommar och nöta teori så jag kan göra den och uppkörningen i början av hösten. Har ett mål och det är att ha fixat körkortet innan den 5:e oktober när jag fyller år. Nu saknas det bara att vi får den där lägenheten i stan, då är allt perfekt ♥

Låt denna vecka gå fort!

Alldeles strax dags för sängen. Men före det ska vi nog duka upp lite kvällsfika så man slipper gå och lägga sig hungrig. Imorgon bär det iväg tidigt till mormor för att hjälpa henne städa, varje måndag är det som gäller så hon har det rent och fint hemma :-) Det är så bra att man kan hjälpa till med något när hon inte längre orkar göra allt själv!

Hoppas den här veckan går superduper fort. På lördag är det nämligen 50 års kalas för moster. Det brukar alltid vara så trevligt när hela släkten är på samma ställe! Michael ska även debutera för första gången så det blir intressant. ;-)

Alive

Har överlevt helgen. Var mycket trevligt i fredags, har inte dansat så mycket på himla länge! Träffade lite nytt folk vilket alltid är roligt. Däremot fick man ju höra att man var ''tråkig'' haha, men det kan man väl stå ut med. Vara värst på festen är verkligen inte min grej längre och har nog aldrig varit det heller. Så jag kan stå ut med att kallas tråkig :-)

Känner mig däremot inte så pigg, tror jag håller på bli lite sjuk. Har så grymma magsmärtor när jag försöker hosta så jag vet inte vad som är på g.. Får se till att hosta mindre.

Tog tyvärr inte med mig kameran i fredags men ska försöka sno bilder om det kommer upp några på internet :-)

Födelsedags party!



Nu har jag alldeles just gjort mig i ordning för kvällen, strax bege sig mot Emma!
Trevlig kväll gott folk!

Trouble For Me


Lycka !

Början på denna dag kunde inte bli bättre än så här! Även om man steg upp lite i onödan för tidigt (föreläsaren på Lernia kom aldrig) Idag har vi i stället lyssnat till en kvinna som är ansvarig för Lernias utbildningar och får veta att utbildningen som jag vill gå kommer att starta, den 15:e augusti! Fatta vilken lycka, jag som har gått och haft ont i magen för att det jag verkligen vill göra inte kommer att gå. Men nu är det svart på vitt, utbildningen kommer igång så nu är det bara söka!

Det innebär inte bara att jag får studera till det jag vill bli utan att jag även kommer ha en ekonomisk trygghet ett år framöver. För mig spelar det ingen roll eftersom det gäller ett lån, för den här utbildningen kommer ge jobb, eftersom alla 40 talister snart går i pension! Allting verkar lösa sig. Förlorar ju mitt försörjningsstöd nu i juni när vi blir sambo så det här kunde inte komma lämpligare! Bara se till att få mer jobb under sommaren så jag klarar mig i ca tre månader innan jag kör igång med studier.

LYCKA!

Drömmer du om att göra karriär?

Min coach frågade förra veckan om man någon gång drömt om att göra karriär. Det var ingen i gruppen som svarade. Konstigt nog. För visst är det väl så att man verkligen vill göra karriär? De flesta kan jag iaf tänka mig vilja det. Jag vill absolut ha ett jobb, där jag kan klättra mig upp. Helst av allt skulle jag vilja vara allt i allo, kanske mest av allt bli min egen chef.

Jag vill vara en människa som har tusen bollar i luften. En person som verkligen inspirerar mig just nu är Blondinbella, tro det eller ej. Hon har ju trots allt blivit stor pga av en blogg som hon startade när hon var 14 år. Många kanske ser henne som en bimbo men det gör framförallt inte jag. Tänk, hon är tjugo år, äger flera bolag. Har skrivit en egen bok för att hjälpa tjejer till ett bättre självförtroende, startat ett eget klädmärke, föreläser om entrepenörskap och nu sist har hon startat en egen tidning. Hon har en dröm om att bli ekonomiskt oberoende. Hon är en otrolig förebild. Hon har tagit sig väldigt långt med bara sina drömmar. Om man bara hade hennes huvud med alla idéer och all go som hon har i sig. Då skulle man komma långt.

Jag hoppas att jag en dag kan bli som henne, tro och våga göra det jag kan.
Inte vara rädd för det man tror på utan istället köra gärnet på det man tror på.
Våga ta lite chanser och riskera något.
För jag tror det är då man verkligen kan vinna.


En bild som jag tog på Nolia i Piteå där hon var och föreläste under början av 2011.

Pictures

Nu har jag gjort en beställning till för denna vecka, fast detta kostade inte många kronor. Ska framkalla bilder som jag tagit på mina kusiners bröllop. Även om man har bilderna på fb osv tänkte jag att det är roligare med vanliga bilder. Så det ska Jossan & Alexandra få av mig hade jag tänkt! Men självklart har jag beställt dubbletter så jag också kan få några ! De klart bästa blev ju från Josefins bröllop men det är ju tack vare min nya system kamera!

Kan varmt rekomendera en bättre kamera till er som tycker om att fotografera. Det är värt varenda krona om du bara har intresset!

Den här bilden tog jag för någon dag sedan, från balkongen!

Brun färg, ja tack!

Nu ska jag alldeles strax åka iväg och lägga mig i ett solarium. Känns hyffsat bra att ha kommit igång med solningen eftersom jag är kritvit. Cancer hit och cancer dit, jag bryr mig inte. Nuförtiden kan man ju inte ens färga håret utan att få cancer verkar det som. Så då vet ni!

Sedan ska jag handla hem lite gotta till i helgen. Satt just och funderade vad helgens mat blir men kom fram till att det får bli enkelt. Känner mig inte ett dugg intresserad för mat just nu..  Imorgon blir det födelsedagsfest hos Emma, men blir gode lugnt för min del. Varken plånboken eller orken tillåter något annat. Men roligt det ska vi ha ändå ;-)

Troligtvis ska man väl färga håret också + färga ögonbrynen. Men har satt en deadline innan nästa fredag, så få se om jag ids innan imorgon, haha! Hatar kvinnosysslor, varför blev man inte född till karl?

Something New



Igår gjorde jag en liten beställning på H&M. Lite kläder både till mig och Michael eftersom vi snart ska på 50 års kalas. Tänkte att det vore lite roligt att klä sig i något nytt. Micke får ett par svarta byxor och en mörk blå skjorta, han är så fin i den färgen! Till mig blev det ett par svarta jeans och en ljusblå skjorta + att jag beställde en jacka till mig själv! Nästan så att vi matchar varandra :-) Nu har man bara osett om man passar i detta, hoppas det kommer med posten snart!


Vill flytta!

Äntligen har det kommit ut en lägenhet på prästgårdsgatan, där vill jag verkligen bo! Och Michael med för den delen. Nära till allt och precis mitt i stan. Får se till att stå ut pdol veckan bara, haha! Vill verkligen flytta med en gång och få en trea, det behövs verkligen. Här hemma går vi ju nästan på varann. Planen är att ha ett rum enbart för datorer och spel, tror det kan bli riktigt bra! Det är ju däremot massor sökande men jag hoppas verkligen att vi får komma och titta på den och har någon chans iaf.



Each Day a New Beginning

''Behandla dina vänner lika väl som dina tavlor - placera dem där de gör sig bäst''
- Jennie Jermoe Churchill

Så lyder inledningen på dagens sida i Var morgon ny. Hittade boken nu när vi börjat flyttstäda. Den boken borde nog alla ha och läsa i varje dag. Däremot så står det lite om Gud och sånt tjaffs men det kan man ju bortse ifrån. Så har du den inte liggandes hemma gå och köp den, det är en bra start på dagen eller ett bra avslut på kvällen.

Onsdag

Har alldeles nyss gjort mig fit for fight för dagen. Sminkad och håret borstat, pluspoäng för att vara jag! Klockan ett har jag coach samtal på Lernia med min jobbcoach. Hon är riktigt bra faktiskt, bra på att bolla idéer och lite mer seriös än när jag gick på ett annat ställe förra året..

Vädret kan man ju verkligen klaga på idag. Igår var det verkligen början på vår, idag är det vinter. Ostadigt väder så otroligt! Vill bara ha sommar nu, nu, nu, nu!

Ha en toppendag alla :-)

Tisdag

Nu har man hunnit vara vaken några timmar, sökt jobb och skrivit ut Cv/personligt brev som ska lämnas till badhusparken i veckan :-) Fast något jag verkligen vill jobba med är som personlig assistent eller undersköterska nu under sommaren innan jag ska plugga. Har sökt via kommunen så jag hoppas på det bästa!

Än så länge har jag bara fixat ett extrajobb under sommaren, så jag hoppas att det kan bli mer! Men nu ska jag börja traska mot Lernia för gruppmöte, trevlig dag alla!

Äntligen!

Måste bara meddela att jag nu äntligen har ett ekbord med fyra stolar! Bordet har jag fått av min fantastiska pappa och stolarna av mamma. Jag är supernöjd, tycker det blev klockrent. Alla är less ek medans jag älskar det! Nu fattas det bara en skänk i ek som jag verkligen vill ha till bordet när vi fått en lägenhet med större kök. Wonderful! Tack alla inblandade för hjälpen med att fixa ett ekbord!!

updat: Måste ju även tacka michael enormt. När jag kom hem efter att ha varit hos farmor ikväll så hade han satt ihop bordet och stolarna. Jag blev riktigt överraskad, eftersom allt stod i en bunt i hallen när jag åkte hemifrån. Det gjorde mig riktigt glad :-D

REN SAFARI!



Ja inte är det riktigt varje dag man stöter på renar. Fast jag antar att det är rätt vanligt om man kör havsbadsvägen. Imorse när jag och mamma skulle åka till mormor kryllade det av tröga renar runt vägen. En del låg och sov direkt vid vägkanten, minst fyra stycken traskade över vägen. Skojjar inte om jag säger att det tog fem minuter för dom att ens passera över vägen. Finns det något segare djur än en ren? Nää.
En sak vet jag iaf, människor skulle betala mycket pengar för det vi såg idag!! Haha.

T E O - För dig som ska ta körkort!

Idag så tränar jag lite teori till körkortet. Använder mig av teoriboken och ett teorispel jag fick av mamma får någon vecka sedan. Det är verkligen bra och för första gången på länge känner jag verkligen att jag förstår något!



Verkligen något att rekommendera!

Lovely

Surfade in på H&M nyss och såg den här klänningen som jag vill ha. Förra onsdagen när jag var i Luleå så hittade jag denna. Ångrade att jag inte testade den och köpte med den hem. För den här ska jag bara ha och så är det!
H&M / 299 :-

Thank God It's Friday

Oj vad jag har försovit mig idag, jag skäms verkligen. Skulle ha vart på Lernia hela morgonen men när jag tittar upp är klockan 9.30, för sent alltså. Skulle ha vaknat när klockan ringde kl 7.00... Nåja, alla kan ju göra misstag någon gång! Var väl flera år sedan jag verkligen försov mig så det här räknas som inte ;-)


Hade iaf tänkt åka in till stan och köpa mig ett par nya Puma skor som jag har sett och trånat efter. Fast vi får se, det är ju ett riktigt skitväder här just nu.. Trodde det var början på en ny vår, men tydligen är det en ny vinter som väntar oss!!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!